Bloomberg: Apple tento rok takmer predstavil 14″ iPad, napokon ho zrušil

Spoločnosť Apple mohla tento rok predstaviť ešte jedno zaujímavé zariadenie. Po boku 15″ MacBooku Air a Apple Reality Pro sme sa mohli dočkať aj 14-palcového iPadu.

Novinár Mark Gurman z portálu Bloomberg vraví, že Apple tento rok takmer predstavil 14″ iPad. Napokon sa však vraj rozhodol od projektu ustúpiť a zrušil ho skôr, ako došlo k predstaveniu. Navyše je otázne, či vôbec niekedy k predstaveniu 14-palcového tabletu dôjde. Zariadenie sa malo dostať do konceptuálnej fázy ešte v roku 2021, odvtedy sa však projekt trápil s problémami s displejom. Apple mal totiž záujem o využitie OLED displeja, čo by ale výrazne predražilo ako výrobnú, tak predajnú cenu zariadenia.

Už tak môžeme očakávať vyššie ceny iPadov Pro, ktoré by mali vyjsť v prvej polovici roka 2024. Oba modely pritom ponúknu väčšie rozmery s 11.1″ a 13″ OLED panelmi. O tomto zariadení sa však začalo hovoriť už počas roka 2023, kým o 14- alebo dokonca väčších modeloch sa začalo hovoriť už o niečo skôr. Pokiaľ sa teda zameriame čisto na toto zariadenie, v januári 2022 sa na internete objavila informácia, že viacero výrobcov vrátane LG a BOE začalo pripravovať výrobné linky na výrobu väčších, približne 15″ OLED displejov pre iPad.

K téme sa neskôr vyjadrili ďalšie mená zo sveta Applu. Leaker Majin Bu zverejnil informáciu, že zariadenie má ponúknuť 14.1″ displej a M2 displej. Následne analytik Ross Young dodal, že pri tablete sa využije mini-LED displej bez ProMotion technológie. Neskôr vyhlásil, že Apple zrejme napokon využije LCD panely, ktoré nájdeme aj v iPade mini a iPade Air. V októbri 2022 portál The Information zverejnil správu, že spoločnosť Apple chystá ešte väčšie zariadenie s uhlopriečkou 16″. Aj k tomuto zariadeniu sa vyjadril Ross Young, avšak so slovami, že Apple toto zariadenie zrušil v prospech menšieho, 14.1″ modelu.

Zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť