Apple Watch Ultra s microLED displejom uvidíme v roku 2025, naznačuje výrobca

LCD, teraz OLED a následne micro-LED. Napriek tomu, že Apple dlhé roky využíval tradičné LCD displeje a len v posledných rokoch začal prechádzať na OLED, už dnes sa hovorí o prechode na ďalšiu technológiu.

Tou bude micro-LED a podobne ako v prípade OLED, prvým produktom s týmto druhom displeja budú Apple Watch. Konkrétne nová generácia Apple Watch Ultra. O tej sa hovorilo, že sa jej dočkáme budúci rok. Analytik Ross Young, ktorý s predpoveďou pôvodne prišiel, však svoje tvrdenie čerstvo korigoval. Najnovšie tvrdí, že prvá generácia hodiniek Apple Watch Ultra s micro-LED displejom sa začne predávať v januári 2025.

Zaujímavé pritom je, že firma, ktorá má tieto displeje dodávať, nepriamo potvrdzuje analytikove slová. Nemecký gigant ams OSRAM totiž plánuje začať oznamovať predaje micro-LED displejov v roku 2025. Spoločnosť to uviedla pri svojom nedávnom telefonáte s investormi.

“Dovoľte mi poskytnúť aktuálne informácie k programu vývoja a industrializácie našej microLED technológie malých rozmerov, ktorá má vedúce postavenie na trhu. Na základe posledných dostupných informácií vieme povedať, že relevantné tržby k tejto technológii začneme hlásiť v roku 2025. Môžem tiež potvrdiť a zdôrazniť, že zapojenie našich zákazníkov v tejto oblasti je veľmi hlboké, významné a aktívne. Počiatočná reakcia trhu iba potvrdzuje, že držíme strategické vedúce postavenie v tejto technológii a sme v predstihu, pokiaľ ide o zahájenie masovej výroby pre budúcu generáciu tejto technológie,” vyhlásil marketingový manažér spoločnosti, Alex Everke.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť