Zbohom Pro Max, vitaj iPhone 15 Ultra?

Slovník marketingového tímu Applu sa tento rok rozšíril o nové slovíčko “Ultra”. Na začiatku roka spoločnosť odhalila svoj doteraz najvýkonnejší procesor M1 Ultra, a v uplynulých dňoch začala predávať robustné hodinky Apple Watch Ultra. Budúci rok sa k nim pridá zjavne ďalší produkt.

Vychádza to z tvrdenia renomovaného insidera a redaktora Bloombergu, Marka Gurmana. Vo svojom najnovšom Power On newsletteri oznámil, že spoločnosť Apple chystá budúci rok ďalšie zásadné zmeny na iPhone. Tie najkľúčovejšie by pritom mohli byť obmedzené pre nový model, označený ako iPhone 15 Ultra.

Tento model by mal byť nástupcom terajšej Pro Max línie, ktorej začiatky siahajú ešte k iPhone Xs Max. Najvyšší (a najdrahší) model v ponuke by sa mohol odlišovať napríklad funkciami fotoaparátu, ale je tiež možné, že novinka ponúkne USB-C konektor s Thunderbolt podporou. Tohtoročné modely iPhone 14 Pro a Pro Max sa totiž vyznačujú špičkovým, až 48-megapixelovým fotoaparátom, ako aj možnosťou fotenia a natáčania v ProRAW a ProRes formátoch.

Takéto súbory však majú vysokú veľkosť, a preto je použitie Lightning konektoru vnímané ako obrovská nevýhoda. Konektor je totiž naďalej postavený na technológii USB 2.0 s rýchlosťou 480 Mbps. To je len zlomok v porovnaní s moderným USB-C (10 Gbps) či Thunderbolt (40 Gbps).

Možná zmena názvu a nárast výkonu sú zatiaľ jedinými konkrétnymi vecami, o ktorých hovorí v súvislosti s budúcou generáciou telefónov od Apple. Okrem toho sa objavilo tvrdenie, podľa ktorého by mal najvyšší model v ponuke ponúknuť viac exkluzívnych funkcií. Týmto krokom má Apple docieliť, že zákazníci dajú prednosť drahším Pro/Ultra modelom pred klasickými.

Rozhodujúcim faktorom môžu byť predaje jednotlivých modelov produktovej línie iPhone 14. Tam podľa všetkého trpia práve drahšie Pro a Pro Max modely nedostatkom, zatiaľ čo klasický a obzvlášť iPhone 14 Plus sú prijaté vlažne. Toto je paradox vzhľadom na to, že Plus model je náhradou za iPhone 12 mini a 13 mini, ktoré nenaplnili predajné očakávania.

Zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?