tvOS 16.1 sa potýka s chybou, ktorá virtuálne zmenšuje úložisko 128GB modelov

Chyba v tvOS 16.1  spôsobila, že majitelia najnovšej generácie Apple TV so 128GB úložiskom dostali mylné varovanie, že na zariadení už nie je dostatok miesta po tom, ako zaplnili 64GB úložného priestoru, pričom celkové úložisko zariadení je 128GB.

Ako sme vyššie uviedli, chyba v tvOS spôsobí, že Apple TV, ktoré má k dispozícií 128GB sa mylne domnieva, že má iba 64GB, pričom fyzicky má k dispozícii dvojnásobný priestor. Chyba bola prvý krát opísaná v jednej z recenzií na portáli FlatpanelsHD a Macworld. Akonáhle sa zariadenie priblížilo k zaplneniu úložiska do 64GB, užívateľ pri stiahnutí ďalšej apky dostal správu: “Aplikácia sa nedá nainštalovať, pretože nie je dostatok miesta. Vymažte jednu alebo viacero aplikácií alebo spravujte úložisko v nastaveniach”.

Podľa FlatpanelsHD, nebola chyba opravená ani v tvOS 16.2. Užívatelia AppleTV so 128GB úložiskom, ktorí sa s touto chybou stretli, môžu vyskúšať sťahovanie viacerých aplikácií naraz (do poradia sťahovania), až dokým AppleTV neprekročí “umelý”, 64GB limit.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.