Apple sprístupnil tretiu beta verziu iOS a iPadOS 16.2

Apple včera sprístupnil tretiu beta verziu nadchádzajúceho iOS 16.2 a iPadOS 16.2 pre developerov a verejných beta testerov na testovacie účely. Tretia beta sa objavila týždeň po tom, čo Apple sprístupnil druhú beta verziu vyššie spomínaného iOS a iPadOS.

Registrovaní developeri si môžu beta verziu iOS 16.2 a iPadOS 16.2 stiahnuť prostredníctvom Apple Developer Centre s nainštalovaným korešpondujúcim profilom.

iOS 16.2 a iPadOS 16.2 prináša novú apku Freeform, ktorá slúži ako kolaboratívny poznámkový blok pre spoluprácu, skeče, poznámky, nákresy, nápady a tak ďalej. Viacerí užívatelia môžu tak v reálnom čase zdieľať svoje myšlienky a nápady na jednom mieste.

iPadOS 16.2 samostatne získava podporu pre externé displeje v multitasking funkcii Stage Manager, ktorá umožňuje používanie až ôsmych aplikácií naraz. Podpora bude k dispozícií pre iPady s M1 a M2 čipom.

Apple okrem iného v iOS 16.2 a iPadOS 16.2 prináša aj prepracovanú apku Domácnosť, ktorá je podľa Apple upravená tak, aby mala lepší výkon a stabilitu pri otváraní a to hlavne pri domácnostiach, ktoré majú množstvo inteligentných zariadení.

Nechcené “Emergency SOS” (Tiesňové volania) môžu byť v iOS 16.2 odoslané na analýzu do Apple. Okrem toho má iOS 16.2 prichystaný aj nový widget, ktorý zobrazuje informácie o spánku užívateľa.

Zdroj:MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.