Stage Manager bude dostupný aj pre starší iPad Pro

iPadOS 16 Stage Manager
Prekvapivo, Apple sa rozhodol ustúpiť kritike užívateľov a oznámil, že funkcia Stage Manager v systéme iPadOS 16 dorazí na staršie modely iPad Pro.

Apple pôvodne ohlásil funkciu Stage Manager, teda podporu viacerých otvorených okien na spôsob Macu, exkluzívne pre iPad Pro a iPad Air s procesorom M1.

Spoločnosť však oznámila, že s príchodom iOS 16.1 dorazí funkcia aj na staršie modely iPad Pro. Konkrétne, dorazí na modely s procesormi Apple A12Z Bionic a A12X Bionic. Apple to potvrdil pre server Engadget:

“Stage Manager sme predstavili ako úplne nový spôsob multitaskingu s prekrývajúcimi sa oknami, s možnosťou úpravy ich veľkosti, a to ako na displeji iPadu, tak na pripojenom externom displeji. Vďaka tejto funkcii môžu užívatelia mať spustených až 8 aplikácií naraz. Podpora viacerých monitorov je možná len na iPadoch s procesorom M1.

Užívatelia iPadu Pro tretej a štvrtej generácie však prejavili silný záujem o dostupnosť funkcie aj na ich zariadeniach. V reakcii na to, naši vývojári hľadali spôsob, ako priniesť podporu funkcie pre jednu obrazovku aj na tieto zariadenia. Táto verzia umožní používať až štyri aplikácie naraz. Podpora externých monitorov pre funkciu Stage Manager na iPad s M1 procesorom dorazí v samostatnej aktualizácii do konca roka.”

Funkcia bola pôvodne určená výhradne pre iPad Pro a iPad Air s M1 procesorom. Apple pôvodne nechcel tieto funkcie uviesť na modely s A12X a A12Z procesormi, pretože nebol spokojný s plynulosťou. Funkcia by totiž podľa Applu vyžadovala väčšiu pamäť, neuveriteľne rýchle úložisko a flexibilnú I/O podporu pre externé displeje. Teda všetko, čo je samozrejmosťou v prípade M1 procesoru. Staršie modely sa tak môžu uspokojiť aspoň s podporou na vstavanom displeji.

Funkcionalita je dostupná už teraz v rámci iPadOS 16 beta 10.

iPadOS 16 Stage Manager External Display

Zdroj: Engadget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.