Logitech predstavil nové klávesnice a myši pre Mac a iPad

Logitech Keyboard K380 for iPad Blueberry
Spoločnosť Logitech predstavila štvoricu nových doplnkov pre Mac. Vďaka pokroku zo strany Applu sú však čerstvo predstavené novinky vhodné aj pre iPad. O to viac to platí, keď zohľadníme dostupné farebné prevedenia.

Spoločnosť predstavila celkom dve klávesnice a dve myši z kolekcie Designed for Mac, ktoré budú na našom trhu dostupné ešte tento mesiac. Periférie sú podľa firmy navrhnuté tak, aby spolupracovali s počítačmi Mac spoľahlivo a bez problémov.

“Vieme, že používatelia produktov Apple oceňujú estetiku konzistentného dizajnu svojich firemných aj osobných zariadení a že potrebujú myši a klávesnice, ktoré fungujú naprieč ich ekosystémom. Vytvorili sme set štýlových nástrojov, ktoré uľahčia a urýchlia ich prácu vďaka rozšíreným funkciám, prispôsobiteľnosti a komfortu. Vieme, že jeden produkt nemôže vyhovovať všetkým, a preto bola táto kolekcia navrhnutá, vyvinutá a skonštruovaná tak, aby uspokojila rôznorodé potreby priaznivcov značky Apple,” prehlásila viceprezidentka a generálna riaditeľka divízie Creativity & Productivity v spoločnosti Logitech, Delphine Donné.

Prvou predstavenou novinkou je mechanická klávesnica MX Mechanical Mini, ktorá bude k dispozícii v prevedeniach Space Gray a Pale Gray. Vyznačuje sa rozložením kláves typických pre Mac, s možnosťou prispôsobenia klávesových skratiek a urýchlenia kreatívnej práce pomocou Logi Options+ aplikácie. Medzi ďalšie špeciality patria nízkoprofilové spínače Tactile Quiet a podsvietenie Smart Backlighting, ktorého názov už napovedá, že sa vie prispôsobiť svetelným podmienkam. Klávesnicu možno pripojiť bezdrôtovo až k trom Apple zariadeniam a umožňuje sa medzi nimi prepínať pomocou Easy-Switch technológie. Klávesnicu je možné nabiť pomocou USB-C. Dostupná bude za 159,99€.

Logitech MX Mechanical Mini and MX Master 3S for Mac

Ďalšou predstavenou novinkou je myš MX Master 3S for Mac. Jedná sa o Mac verziu populárnej myši Logi. Pre Mac bude takisto dostupná v prevedeniach Space Gray a Pale Gray. Poteší tichými tlačidlami aj pokročilým polohovým senzorom, ktorý funguje na sklenených povrchoch a dá sa na ňom meniť citlivosť myši v rozmedzí 1 000 až 8 000 DPI. Elektromagnetické rolovacie koliesko MagSpeed pre zmenu umožní scrollovať až rýchlosťou 1 000 riadkov za sekundu. Takisto podporuje Easy-Switch pre prepínanie sa medzi tromi Mac/iPad zariadeniami a na rozdiel od Magic Mouse, dá sa používať počas nabíjania pomocou USB-C. Myš bude dostupná za 129,99€.

Logitech MX Master 3S for Mac Space Gray

Treťou novinkou v ponuke je klávesnica K380 for Mac. Svojim dizajnom sa ponáša čiastočne na novú farebnú Magic Keyboard, dodávanú k počítačom iMac s M1 procesorom. Rozdiel je však v ponuke farieb, ako aj cene, ale aj celkovom spracovaní. Je ľahká, priestorovo úsporná, kompatibilná so všetkými Apple zariadeniami. Vďaka Easy-Switch technológii sa môže takisto prepínať medzi tromi zariadeniami. Navyše, teraz je dostupná v modrej čučoriedkovej “Blueberry” farbe. Dostupná je za 54,99€.

Finálnou novinkou v ponuke je myš Lift for Mac. Reč je o vertikálnej ergonomickej myši, ideálnej pre ľudí s malou či stredne veľkou rukou. Počas vývoja si prešla riadnym testovaním v laboratóriách Logitech Ergo Lab, aby svojim dizajnom naplnila požiadavky na pohodlnú, celodennú prácu. Myš má 57° sklon, vďaka ktorému je zápästie užívateľa menej namáhané oproti bežnej myši, a ruka zostáva v prirodzenejšej polohe. Myš je dostupná za 79,99€.

Hoci sú produkty zo značnej miery plastové, Logitech sa snaží používať recyklované materiály. V tomto prípade sú štatistiky nasledovné:

  • 54% pri myši Lift for Mac
  • 47% pri klávesnici MX Mechanical Mini for Mac (Space Gray)
  • 36% pri klávesnici MX Mechanical Mini for Mac (Pale Gray)
  • 27% pri myši MX Master 3S for Mac (Space Gray)
  • 22% pri myši MX Master 3S for Mac (Pale Gray)

Logitech Lift for Mac

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.