PayPal a Venmo budú využívať funcku “Tap to Pay”

Aplikácie PayPal a Venmo pre iOS čoskoro poskytnú možnosť využiť “Tap to Pay” funkciu, ktorou disponuje iPhone. To znamená, že obchodníci, ktorí používajú PayPal a Venmo budú môcť prijímať bezkontaktnú platbu s kreditnými a debetnými kartami vrátane Apple Pay bez nutnosti vlastniť dodatočný hardvér (platobný terminál).

Apple “Tap to Pay” predstavil verejnosti vo februári tohto roku. Ako sme vyššie uviedli, jedná sa možnosť prijímať platby na iPhonoch bez nutnosti kupovania dodatočného hardvéru. Stačí mať iPhone, možnosť prijímať tieto platby od spoločností ako je Venmo alebo PayPal (zatiaľ). Aktuálne je “Tap to Pay” dostupný iba v kamenných predajniach Apple a pre Square, ktorý spustil podporu pre túto funkciu. Malý obchodníci, ktorý na platby používajú práve Square, môžu prijímať bezkontaktné platby priamo v aplikácií Square Point of Sale bez nutnosti akéhokoľvek dodatočného hardvéru.

“Tap To Pay” je funkcia, ktorá podporuje iPhone XS a novší a je veľmi jednoduchá na použitie. Predajcom stačí otvoriť apku, zadať sumu, ktorú má zákazník zaplatiť a priložiť iPhone ku kreditnej/debetnej karte alebo smartfónu s možnosťou mobilnej platby. Medzi ďalšie spoločnosti, ktoré používajú “Tap to Pay” patria zatiaľ Stripe a Adyen.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.