Oplatí sa prejsť na Apple TV 4K (3. generácie)?

Nová generácia Apple TV 4K je tu. Server MacRumors sa rozhodol poskytnúť užívateľom “ochutnávku” a zhrnuli, či je nutný prechod na novšiu generáciu alebo nie

Apple v októbri tohto roku predstavil vylepšenú verziu Apple TV 4K. Server MacRumors sa rozhodol zadovážiť si jednu z nich a zistiť, či sa ľudom, ktorí už majú predchádzajúcu generáciu Apple TV 4K prejsť na novšiu.

Podľa slov MacRumors je tretia generácia Apple TV 4K veľmi podobná druhej generácii, až na to, že je o niečo tenšia a ľahšia. Menšie zmeny v oblasti dimenzií nie sú postrehnuteľné len tak. Rozdiel si užívateľ všimne, keď vedľa seba priloží novú Apple TV 4K a jej staršiu generáciu.

Čo sa týka “vnútra”, nová generácia Apple TV 4K disponuje omnoho rýchlejším A15 čipom, ktorý poskytuje až o 50% vyšší výkon procesora a až o 30% vyšší výkon grafického čipu v porovnaní s A12 čipom, ktorým disponujú predchádzajúce generácie Apple TV 4K.

Pokiaľ sa užívateľ plánuje hrať hry na Apple TV 4K, môže si povšimnúť omnoho lepší výkon, lepšie načítanie aplikácií, animácií a mnoho ďalších detailov, ktoré sa nachádzajú v operačnom systéme tvOS. Vylepšený model tiež obsahuje 4GB RAM (namiesto 3GB) a internou pamäťou 64GB. K dispozícií je aj 128GB variant.

Apple do novej generácie Apple TV 4K pridaj podporu HDR10+, ktorá spája HDR10 a Dolby Vision. Pokiaľ má užívateľ televíziu, ktorá podporuje práve spomínaný HDR10+, je prechod na tento model skutočne na zváženie. Siri Remote sa nezmenil takmer vôbec. Jedinou novinkou je nabíjanie pomocou USB-C pripojenia miesto Lightning konektoru.

Server MacRumors zhrnul nutnosť prechodu na novšiu generáciu veľmi jednoducho. Pokiaľ užívateľ používa svoju Apple TV 4K (1. alebo 2. generáciu) na sledovanie relácií a zdá sa mu výkon zariadenia primeraný, nie je potrebné prechádzať na novšiu verziu. Pokiaľ chce užívateľ využiť funkciu HDR10+, vyšší výkon, rýchlejšie načítanie, je prechod na novšiu verziu na zváženie. Pokiaľ ma užívateľ ešte staršiu verziu Apple TV, je možno čas na novú Apple TV 4K 3. generácie.

 

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.