Bloomberg zhrnul novinky, ktoré by mal Apple predstaviť v blízkej budúcnosti

Apple tento rok neskončil s predstavovaním noviniek. Už tento mesiac by mohol ohlásiť novinky zo sveta Macu, iPadu, ale aj Apple TV.

Mark Gurman z portálu Bloomberg tvrdí, že Apple plánuje ešte tento mesiac ohlásiť niekoľko noviniek. Dodáva pritom, že žiadna z noviniek nie je natoľko významná, že by kvôli nim Apple organizoval event. Septembrové predstavenie iPhone 14 bolo podľa neho zrejme poslednou tohtoročnou prezentáciou.

Novinky by sa mohli dočkať ohlásenia pomocou tlačových správ. Dáva to celkom zmysel, nakoľko by malo ísť prevažne o aktualizácie procesorov. Ešte pred vianocami by mohol Apple predstaviť nový iPad Pro v 11″ a 12.9″ veľkostiach, kde obe sa dočkajú procesoru M2. Rovnaký čip nájdeme aj v novom Mac mini. Jeho výkonnejšie varianty M2 Pro a M2 Max budú poháňať nový 14″ a 16″ MacBook Pro.

Takisto by mala byť v príprave nová Apple TV. Mala by disponovať čipom A14 a 4GB RAM. Nie je jasné, či sa ohlásenia a uvedenia na trh dočká ešte tento rok. Má pracovné označenie J255, a oproti minuloročnej by mala ponúknuť vyšší výkon vhodný pre použitie v hrách.

Špekuluje sa tiež o nižších cenách. Tvrdí to analytik Ming-Chi Kuo, z jeho tvrdenia ale nie je jasné, či Apple bude predávať nový model Apple TV za lacnejšie, alebo si ponechá v predaji lacnejšiu, staršiu verziu. S novým modelom tiež príde aktualizovaný Siri Remote ovládač 4. generácie.

Gurman tiež vraví, že Apple testoval Touch ID pod displejom, ale zrejme ho nepoužije. Rovnako tak mal Apple skúšať trackovanie spánku cez HomePod, ale tento plán bol zrejme zrušený.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.