Bloomberg: Apple v roku 2023 predstaví týchto 5 produktov

Nový iPhone budúci rok je samozrejmosťou. To však nie je jediný produkt z dielne Apple, a vďaka portálu Bloomberg sa dozvedáme o piatich produktoch, medzi ktoré patria aj absolútne novinky.

Jedným z produktov, o ktorých sa dlho špekuluje, ale zatiaľ nedošlo k oficiálnemu ohláseniu, je 15-palcový MacBook Air. Ponúkne rovnako tenký a ľahký dizajn ako dnešný 13-palcový model, ale rozmermi sa bude doťahovať na veľký, 16-palcový MacBook Pro. Dokonca nie je vylúčené ani, že by zariadenie mohlo mať rovnaké rozmery, a teda ešte o jeden palec väčšiu uhlopriečku, než je uvedené vyššie.

Inou novinkou bude nový iMac s M3 čipom. Súčasný 24-palcový model bol predstavený ešte v roku 2021 a využíva čip M1. Z tvrdenia Marka Gurmana z portálu Bloomberg to navyše vyzerá, že počítač preskočí generáciu a nový model ponúkne rovno M3 procesor. Rovnako tak je v príprave nový iMac Pro. Nie je však jasné, ako sa tento bude odlišovať od štandardného modelu, či ponúkne väčší displej alebo iné farebné verzie. Zmeny v dizajne nie sú konieckoncov jasné ani pri štandardnom budúcom iMacu. Ten je výrazne tenší a plochý, z jeho prednej strany zmizlo logo Apple, a je dostupný v siedmich farebných prevedeniach.

Chuťovkou pre nadšencov smart domácnosti môže byť nový all-in-one domáci produkt, ktorý kombinuje Apple TV, HomePod a FaceTime kameru. Prvýkrát sa o tomto produkte šepotalo ešte na jar 2021, a podľa Bloombergu sa na ňom pracuje doteraz. Predstavený by mal byť do konca budúceho roka. Produkt by mal kombinovať viacero terajších produtktov, a vďaka FaceTime kamere by mohol slúžiť aj na videohovory či kontrolu domácnosti na diaľku. Celé by sa to malo dať ovládať aj pomocou Siri.

Produktom číslo štyri na zozname je Apple Reality Pro headset. Jedná sa o okuliare zmiešanej reality, ktorý má ponúknuť ako AR, tak VR zážitok. Predstavenie produktu môže byť pritom len záležitosťou pár mesiacov. Otázny je čas vydania, no k predstaveniu by mohlo dôjsť už na jar.

Posledným produktom má byť oživený HomePod. Podľa všetkého pôjde o druhú generáciu veľkého reproduktoru. Predstavený bude budúci rok, rozmery si zachová s pôvodným modelom. Ponúkne lepší zvuk, ako aj výkon. Poháňať ho má totiž procesor S8 z Apple Watch Series 8. Hoci, treba dodať, že tento čip je totožný s modulom S7 v siedmej a S6 v šiestej sérii hodiniek. Predstavený by mohol byť už počas prvých troch mesiacov budúceho roka.

HomePod-Availability_Apple-music_012218

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.