Apple Music a ďalšie aplikácie dorazia na Windows

Nič nenasvedčovalo tomu, že by mal Apple záujem vylepšovať svoju ponuku aplikácií pre Windows. To sa teraz mení.

Ako totiž oznámil Microsoft pri predstavení svojich nových Surface tabletov, užívatelia Windows si budú môcť čoskoro užiť sadu nových aplikácií od Apple.

Prvou kľúčovou aplikáciou je hudobná aplikácia Apple Music. Tá je dostupná odteraz pre konzoly Xbox, a budúci rok bude dostupná pre Windows. Spolu s ňou sa užívatelia dočkajú vydania Apple TV apky, ktorá je dostupná takisto už niekoľko mesiacov pre Xbox. Pritom už v nasledujúcich týždňoch dôjde k vydaniu preview verzií. Zatiaľ nie je jasné, do akej miery budú aplikácie fungovať po pripojení iPhonu, ak by si užívateľ chcel synchronizovať obsah.

Treťou kľúčovou novinkou je synchronizácia iCloud Photos do systémovej aplikácie Fotky. Aby to fungovalo, užívatelia si musia najprv stiahnuť nástroj iCloud for Windows, dostupný v Microsoft Store, a v ňom po prihlásení zvoliť synchronizáciu Fotiek. Po tomto úkone sa fotografie a videá uložené v iCloude začnú synchronizovať do systémovej aplikácie Fotky v systéme Windows 11. Funkcia bude dostupná v novembri.

iCloud Photos for Windows 11

Zdroj: Microsoft

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Microsoft končí s výrobou HoloLens 2

Priestorové rozhranie, ale aj málo aplikácií a príliš vysoká cena a obmedzená dostupnosť na to, aby sa produkt masovo rozšíril. Tentoraz nejde o kritiku Apple Vision Pro, reč je o Microsoft HoloLens 2.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.