Apple Music a ďalšie aplikácie dorazia na Windows

Nič nenasvedčovalo tomu, že by mal Apple záujem vylepšovať svoju ponuku aplikácií pre Windows. To sa teraz mení.

Ako totiž oznámil Microsoft pri predstavení svojich nových Surface tabletov, užívatelia Windows si budú môcť čoskoro užiť sadu nových aplikácií od Apple.

Prvou kľúčovou aplikáciou je hudobná aplikácia Apple Music. Tá je dostupná odteraz pre konzoly Xbox, a budúci rok bude dostupná pre Windows. Spolu s ňou sa užívatelia dočkajú vydania Apple TV apky, ktorá je dostupná takisto už niekoľko mesiacov pre Xbox. Pritom už v nasledujúcich týždňoch dôjde k vydaniu preview verzií. Zatiaľ nie je jasné, do akej miery budú aplikácie fungovať po pripojení iPhonu, ak by si užívateľ chcel synchronizovať obsah.

Treťou kľúčovou novinkou je synchronizácia iCloud Photos do systémovej aplikácie Fotky. Aby to fungovalo, užívatelia si musia najprv stiahnuť nástroj iCloud for Windows, dostupný v Microsoft Store, a v ňom po prihlásení zvoliť synchronizáciu Fotiek. Po tomto úkone sa fotografie a videá uložené v iCloude začnú synchronizovať do systémovej aplikácie Fotky v systéme Windows 11. Funkcia bude dostupná v novembri.

iCloud Photos for Windows 11

Zdroj: Microsoft

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.