Vydražili podpísaný manuál k Apple II

Aukcie s historickým predmetmi a ich astronomické ceny nie sú žiadnou novinkou. Pred nedávnom sa do aukcie dostal aj manuál k Apple II, ktorý okrem podpisov Steva Jobsa a Mikea Markkuly niesol aj špeciálny odkaz pre adresáta.

Manuál pre Apple II s podpisom Steva Jobsa a Mikea Markkuly sa na aukcii vydražil za neuveriteľných 787.484 amerických dolárov. Vyhrala v poradí, 46, najvyššia aukčná ponuka.

196 stranový manuál bol adresovaný Julianovi Brewerovi, synovi Michaela Brewera. Ten v roku 1979 vybavoval distribučné právo pre Apple v Spojenom kráľovstve. Manuál mal okrem podpisov aj odkaz. V tom sa píše: “Julian, tvoja generácia je prvá, ktorá bude vyrastať s počítačmi. Choď zmeniť svet! Steven Jobs, 1980.

Julian si spomenul, že keď sedel vo svojej izbe a vytváral hry na svojom Apple II, ho jeho otec zavolal dole, aby privítal “istých” hostí. Na jeho prekvapenie to bol práve Steve Jobs a Mike Markkula. Vtedy tomu síce moc nerozumel, ale až časom si Julian uvedomil, aké vzácne je mať niečo podpísané od Jobsa, pretože ten toho moc nepodpisoval. Ešte k tomu dokonca napísal pre Juliana aj správu. “S otcom vychádzal dobre. Preto cítim, že v odkaze, ktorý mi dáva skutočne verí.

(Steve Jobs vľavo a Mike Markkula vpravo)

RR Auctions, webová stránka, na ktorej sa predal manuál k Apple II predal v aukcii aj ďalšie veci Steva Jobsa za nemalé peniaze. Ďalší list, ktorý Jobs podísal so slovami: “Bojím sa, že nerozdávam podpisy.” sa predal za astronomických 479.939 dolárov. Softvérový balíček NeXTSTEP sa predal za 210.325 dolárov.

Pre zaujímavosť, prvá kópia časopisu Macworld #1, ktorú podpísal Steve Jobs a Steve Wozniak sa predala za 201.021 dolárov.

zdroj: Macrumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.