Steve Jobs by dnes oslávil 66 rokov

Génius a vizionár, ktorý viedol technickú revolúciu. Aj tak bol prezývaný spoluzakladateľ spoločnosti Apple, Steve Jobs. Mnoho, či už webových stránok, alebo magazínov nazvalo Jobsa priekopníkom počítačov, ktorému sa podarilo dostať “nemotorné” počítače z obrovských priestorov do takmer každej domácnosti ako neoddeliteľnú súčasť každodenného života. Dnes by oslavoval 66 rokov.

Steve Jobs. Ikonické meno zo Sillicon Valley, ktoré zmenilo spôsob, akým používame počítače. Jeho sen, vďaka práci jeho a jeho kolegov sa stal skutočnosťou. Spolu presunuli počítače z veľkých miestností do obývačiek obyčajných domácností a dokonca do vačku takmer každého človeka.

Jeden z dvoch zakladateľov spoločnosti Apple, Steve Jobs ale svoj najdôležitejší boj prehral. Boj so zdravím. V časoch keď bol na vrchole, mu bola diagnostikovaná rakovina pankreasu. Po operácií, ktorú absolvoval si myslel, že už je všetko v poriadku. Verejne o tom prvý krát hovoril počas predhovoru na Standford University v roku 2005. Všetko bolo ale inak. Postupom času začal Jobs strácať na váhe až v roku 2011 opustil funkciu generálneho riaditeľa Apple nadobro, kvôli zdravotným komplikáciám. Od prvého Macintoshu, až po iPad nám Jobs predstavoval revolúciu v tom, ako používame technológie. Dokázal presvedčiť nie jedného skeptika, že to, čo si myslí Jobs že je potrebné je skutočne to, čo užívatelia potrebujú. Nižšie si môžete pozrieť predhovor Steva Jobsa, ktorý je určený pre každého, kto o svojej ceste miestami pochybuje. Teda, pre nás všetkých.

Jobs sa stal legendou. Z garáže a iba s pár dolármi vo vrecku ale so zápalom pre vec postavil jedno z najväčších technologických impérií, ktoré malo svojho času na účtoch viac ako americká vláda. Aj keď bol sirota a neskončil vysokú školu, ukázal svetu, že keď si ide človek tvrdo za svojím snom, dosiahne po čom túži. A možno sa mnoho ľudí bude čudovať, prípadne o tejto skutočnosti nevie, no nebyť práve Steva Jobsa, nemohli by sme sledovať niektoré obľúbené animované rozprávky. A prečo? Pretože Steve Jobs okrem Apple kúpil aj animačné štúdio Pixar. Spoločnosť na pokraji krachu priviedol na vrchol a spravil z Pixaru jedno z najväčších animačných štúdií na svete. Životný príbeh pádu a úspechu Steva Jobs si môžete prečítať v našej sérií iGenuis: Život Steva Jobsa. Paradoxne sa ľudia o jeho smrti dozvedeli prostredníctvom zariadení, ktoré sám vytvoril. Apple sa obliekol do čiernej, na displejoch v predajniach svietili počítače so spomienkou na Steva Jobsa a médiá sa zaplavili informáciami o jeho smrti. Napríklad aj tie české.

 

Celým menom Steve Paul Jobs sa narodil 24. februára 1955 v San Franciscu a zomrel 11. októbra 2011 doma, v Palo Alto v Kalifornii (56 rokov). Mnohí na neho budú spomínať ako na géniusa a vizionára, ktorý viedol technologickú revolúciu.

 

“Stay hungry, stay foolish.” – Steve Jobs

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.