Apple začal predávať “refurbished” modely M1 MacBookov

Zdá sa to ako pred pár týždňami, keď Apple v novembri minulého roku predstavil prvú generáciu počítačov, ktoré poháňa čip navrhnutý in-house. Teraz si už zákazníci môžu cez web Apple kúpiť aj renovované kusy. Prvý sa v ponuke objavil model Pro a po ňom nasledoval Air.

pomínaný MacBook Pro s 13-palcovou uhlopriečkou a M1 čipom je v USA dostupný o približne 15% výhodnejšie oproti novému kusu.

Apple začal ponúkať aj “refurbished” verzie M1 MacBookov Air, ktoré boli predstavené takisto v novembri 2020. Ceny týchto MacBookov sa začínajú na 849 €, čo je o zhruba 150 € menej ako štandardná predajná cena nového kusu (999 €).  Apple má k dispozícií zlatú, striebornú a vesmírne sivú variantu M1 MacBooku Air s 8-jadrovým procesorom, 7-jadrovou grafickou kartou a 8GB RAM. Okrem toho je k dispozícii aj “refurbished” verzia so 16GB RAM, ktorej cenovka ale začína na 1 019 €.

Apple má ale zásoby týchto zariadení obmedzené a ich dostupnosť bude závisieť od počtu zariadení, ktoré zákazníci prinesú na opravu a náhradu. “Lepšie” modely by mali byť dostupné niekedy v budúcnosti, takže nie je na škodu sledovať stránky Apple, pokiaľ hľadáte špecifickú konfiguráciu MacBooku a chcete nejaké to euro ušetriť.

Všetky “refurbished” modely dostávajú takú istú, ročnú záruku ako úplne nové modely spolu s kompletným príslušenstvom (USB-C adaptér a USB-C kábel) a manuálmi. “Refurbished” modely prechádzajú náročnými testami, kontrolami opravami, prebaleniami pred tým ako ich Apple uvedie na svojich stránkach. Pokiaľ MacBook prejavuje aj sebemenšiu známku akejkoľvek závady, Apple zamietne jeho ďalší predaj.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.