Predaje Macu vzrástli o 70%, iPadu sa darilo ešte lepšie

Uplynulý rok, keď sa veľká časť ľudí ocitla na home office, sa odrazil aj v rekordných číslach predajov Apple.

Segment Mac počítačov si pripísal príjmy vyše 9 miliárd dolárov – oproti 5,4 miliardám z rovnakého obdobia pred rokom. V prípade iPadov šlo o sumu 7,8 miliardy dolárov, čo predstavuje 79% medziročný nárast. Tabletová kategória is v druhom kvartáli pripísala rekord takmer za celé desaťročie.

Zaujímavosťou je, že podľa finančného riaditeľa Apple, Lucu Maestriho, putovala viac ako polovica Macov a iPadov do rúk zákazníkov, ktorí predtým starší produkt tejto kategórie nevlastnili.

Stúpajúci trend predajov môže pokračovať aj v nadchádzajúcom období – aj vďaka novému iPadu Pro a iMacu s M1 procesormi.

zdroj: Apple

komentáre
  1. Ani sa necudujem. Fasoval som z firmy Lenovo s Windowsom, na kt. som dal Ubuntu. Ale ani s jednym OS sa nepracovalo tak ako s MacOS.

    0
    0
    1. Windows uz tiez nechcem ani vidiet .. na pracovnom NB restartujem nieco kazdu chvilku lebo korporatny update. Na domacom Macu restartujem len ked ja chcem .. no pozname to vsetci a ked ma clovek dva stroje vedla seba, tak akurat nervy chyta na tom otravnom Windowse.

      2
      0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?