Nové AirPods a HiFi pre Apple Music (tentoraz už naozaj) čoskoro?

Nové informácie od ľudí z hudobného biznisu, opäť oživujú dlhotrvajúce špekulácie o podpore HiFi štandardu v rámci Apple Music a ako bonus aj netrpezlivo očakávaný update bezdrôtovch slúchadiel značky.

HiFi, kam sa pozrieš

Zmienky o Apple Music predplatnom, ktorý by ponúkal hudbu vo vysokej kvalite, sa začali vynárať prakticky od chvíle, kedy Apple pod svoje krídla zobral značku Beats a zameral sa na HiFi audio.

Stream hudby vo špičkovej kvalite ponúka napríklad platforma TIDAL, ktorá v súčasnosti disponuje knižnicou vyše 70 miliónov skladieb. V prípade HiFi predplatného vychádza služba na 11,99€ / mesačne.

foto: TIDAL

Podľa dostupných informácií od zdrojov, ktoré pre Hits Double Daily informovali o chystanom predstavení audio noviniek Apple, má nový model Apple Music s HiFi podporou stáť 5,99€ / mesačne, teda rovnako ako súčasné individuálne predplatné.

foto: Apple Music

Nezaháľa ani najsilnejší konkurent hudobnej platformy Apple, ktorým je Spotify. Služba už stihla HiFi predplatné avizovať na tento rok. Dočkať by sa mali ľudia s Premium účtami vo vybraných regiónoch. Presný dátum spustenia zatiaľ známy nie je, malo byť to byť neskôr v priebehu roku. Cenovo vychádza Premium rovnako ako vyššie spomínaný Apple HiFi model.

foto: Spotify 

Apple sa v najbližších týždňoch údajne chystá predstaviť aj novinku z oblastí hardvérových produktov, ktorá je takisto úzko spätá s hudbou – tretiu generáciu slúchadiel AirPods. Slúchadlá by sa dali v skratke opísať ako “dizajnovo AirPods Pro, bez určitých Pro funkcií”.

Hardvérové prekvapenie?

Nedávno sa objavili informácie o znižovaní výrobných objednávok pre súčasné AirPods zo strany Apple kvôli klesajúcim predajom. Záujem o bezdrôtové slúchadlá kalifornskej značky by opäť mohol naštartovať práve spomínaný update dizajnu.

Na záver ostáva tradičná otázka: kedy? Čerstvé info k audio novinkám sa vyjadruje nie príliš konkrétne o “nadchádzajúcich týždňoch”. Apple začiatkom nasledujúceho mesiaca plánuje svoju Worldwide Developer Conference (WWDC). Práve konferencia, ktorej dátum je tento rok 7. jún, by mohla byť priestorom na oznámenie nových AirPods aj HiFi podpory pre Apple Music. Event býva obvykle venovaný softvérovým novinkám, no nejde o žiadne pravidlo tesané do kameňa a možno nás Apple tento rok prekvapí.

foto: Gizmochina

Aký máte názor na nové AirPods v spomínanej podobe?

zdroj: Hits Double Daily 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.