Jony Ive sa podieľal na novom 24″ palcovom iMacu

Aj keď opustil firmu už v roku 2019, sa bývalý šéfdizajnér Apple, Jony Ive podieľal na tvorbe dizajnu nového, 24″ palcového iMacu. Na tento fakt sa prišlo počas recenzie tohto nového, stolného počítača od Apple od Wired.

Pre zopakovanie, odišiel Jony Ive z Apple v roku 2019, aby si založil svoju vlastnú, nezávislú dizajnovú spoločnosť, ktorej by Apple ostal jedným z klientov. Počas svojej pôsobnosti v Apple stál Jony pri zrode revolučných produktov ako je iPhone, iPad, iPod, Macbook a iMac.

Apple potvrdil, že článok od Wired sa zakladá na pravde a Ive sa skutočne podieľal na novom iMacu. Nepriblížil ale či sa na tomto produkte podieľal sám alebo ako jeho spoločnosť LoveFrom.

Apple má však ďalší dôvod, prečo sa zmieniť o tejto starej kampani. Jony Ive sa podieľal na dizajne tohto nového ‌iMacu aj‌ napriek tomu, že Apple opustil už v roku 2019. Dizajn hardvéru je dlhý proces, takže asi neprekvapuje, že Iveho podpis na tomto novom produkte stále objavuje. Je ale zaujímavé, že Apple nepotvrdil ani nevyvrátil, že Ive pracoval na 2021 iMacoch.

Pre zhrnutie, nový, 24″ palcový iMac je prvým redizajnom iMacu za veľmi dlhú dobu. Hlavným znakom je značne tenší dizajn, M1 Apple Silicon čip a sedem farebných prevedení. Viac o nových 24″ palcových iMacoch sa dočítate v našom článku.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.