HiFi audio od Spotify môže byť za rohom

Prémiovú kvalitu zvuku služba oznámila ešte vo februári, teraz sa ikonka HiFi objavila v apke.

HiFi glitch

Platforma pravdepodobne nový zvukový štandard spustí čoskoro, aj ako reakciu na nedávne predstavenie Apple Lossless. Kalifornské jablko tento týždeň oznámilo pridanie bezstratovej kvality pre stream v Apple Music či priestorové audio. Podrobne si o tom môžete prečítať v samostatnom článku.

Blížiaci sa štart Spotify HiFi naznačuje screenshot z aplikácie, o ktorý sa na Reddite podelil používateľ themonarc. Podľa jeho skúsenosti sa v apke krátko objavila spomínaná ikonka, na ktorú sa mu podarilo včas ťuknúť, čím sa dostal k menu pre HiFi prehrávanie.

Na obrazovke, ktorú aplikácia zobrazila boli vysvetlené podrobnosti k HiFi – podpora 16-bit 44,1kHz streamovania prostredníctvom káblových slúchadiel. Prehrávanie zatiaľ nefungovalo, keďže novinka zatiaľ nie je celkom implementovaná. Platforma začala na bezstratovej kvalite hudby pracovať pred viac ako tromi rokmi, kedy ju testovala na malej vzorke používateľov.

           

Konkurencia nespí

Spotify HiFi bolo vtedy v propagačných materiáloch prezentované ako drahší model predplatného oproti štandardnému Premium. Dnes však bude pre spoločnosť trochu problém obhájiť si vyššiu cenu zoči-voči Apple Music, ktorá ponúka bezstratovú kvalitu bez príplatku.

Spotify nie je jediná konkurenčná služba, ktorá na bezstratové audio Apple reaguje prípravou vlastného modelu – HiFi chystá aj Amazon Music, takisto v cene doterajšieho predplatného. Novinka Apple Lossless má byť spustená v júni a bude pre existujúcich predplatiteľov dostupná bezplatne.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.