Google implementuje podobnú ochranu súkromia akú ponúka iOS 14

Funkcie, ktoré Apple predstavil minulý rok, inšpirovala bezpečnostné novinky v chystanom Android 12.

Po novom bude v rohu displeja svietiť indikátor pri aktívnom mikrofóne alebo kamere, ktorý na to upozorní. Zamedziť konkrétnej aplikácii v prístupe k týmto hardvérovým komponentom bude o niečo jednoduchšie cez nové nastavenia v Quick Settings.

Zmenou zameranou na súkromie bude možnosť, ktorá používateľovi dá na výber, či chcú, aby aplikácie mali prístup k jeho presnej alebo približnej polohe. Vždy, keď bude konkrétna aplikácia žiadať o prístup k lokalite, zobrazí sa možnosť výberu.

Update systému prinesie aj novinku s názvom Android Private Compute Core. Funkcia využívajúca umelú inteligenciu sľubuje zmeny v ochrane súkromia s cieľom uchovať osobné dáta v bezpečí.

Okrem súkromia sa Google inšpiroval aj v oblasti mobility. Android ponúkne Google Digital Car Key, ktorý podobne ako riešenie od Apple (dostupné od iOS 13) umožní pomocou zariadení s podporou NFC (Near Field Communication) interagovať s kompatibilnými vozidlami.

zdroj: 9to5Google

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.