Facebook vyvíja vlastné smart hodinky

Spoločnosť tak chce priniesť na trh konkurenčný produkt k Apple Watch. Čo ponúkne svojim majiteľom?

Novinka má podľa reportu od The Information umožňovať písanie cez Messenger či WhatsApp a bude disponovať aj dátovým pripojením. Podobne ako Apple hodinky aj tie od Facebooku ponúknu funkcie pre sledovanie zdravotného stavu a tréningov. Využívať budú Android softvér.

Pokiaľ ide o cenu, má byť blízko výrobným nákladom. Sumy, za ktoré sú ponúkané konkurenčné produkty sa pohybujú od 150 až po viac ako 400 dolárov.

Smart hodinky od Facebooku budú mať náročný štart. Okrem silného konkurenta v podobe Apple Watch, ktorých sa iba minulý rok predalo 30 miliónov, je tu aj obava z neprehľadného zberu dát, ktoré sa mnohým so sociálnou sieťou spája.

Hodinky od Facebooku majú prísť na trh budúci rok a hneď po roku má prísť ich nástupca v podobe druhej generácie. Podľa dostupných informácií je vývoj produktu v pokročilej fáze, no nie je vylúčené ani to, že ostane “v zásuvke”. Okrem hodiniek Facebook chystá v spolupráci s Ray-Ban aj vlastné smart okuliare.

zdroj: The Information

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.