Top 5 aplikácií pre Mac (február 2021)

Server MacRumors odhalil top 5 aplikácií pre Mac v mesiaci február 2021, ktoré stoja za pozornosť. Zoznam obsahuje primárne aplikácie pre organizáciu, mailové riešenia a pod. Niektoré aplikácie sú zdarma a niektoré platené.

Aplikácie vyvinuté pre Mac štandardne nepútajú toľko pozornosti ako aplikácie vyvinuté pre iPhone a iPady, čo je dôvodom, prečo sa zahraničný server MacRumors rozhodol vybrať niekoľko aplikácií pre Mac, ktoré stoja za pozornosť. Sú medzi nimi aplikácie pre spravovanie mailov, kalendárov, atď.

Shareful (zadarmo)

Táto aplikácia vylepšuje vstavané možnosti zdieľania v macOS. Vďaka Shareful môžete kopírovať zdieľané veci do clipboardu a následne ich vložiť do inej aplikácie, uložiť zdieľanú vec do špecifického umiestnenia alebo otvoriť zdieľanú vec v akejkoľvek aplikácií. Keď je aplikácia Shareful spustená, je dostupná v každej aplikácií, ktorá má vstavané tlačidlo zdieľania. Funkcia funguje nie len medzi vstavanými aplikáciami od Apple ako je napríklad Safari, ale aj v aplikáciách tretích strán.

Postbox (40€)

Aplikácia samú seba nazvala ako “Power Email” aplikáciu s funkciou, ktorá umožňuje rýchle hľadanie v schránke. Disponuje aj Qucik Barom so sériou rýchlych akcií pre emaily, vstavanou funkciou na odhlásenie sa z odoberania newsletteru, podporu gest, filtre a ordináciu, ktorá umiestni každú správu tam kde má byť. Aplikácia disponuje aj funkciami rýchlej odpovede, vyhľadávacích nástrojov, príklady profesionálnych mailov, “quick-insert” klipy, podpisu, obrázkové efekty a ďalšie. Postbox dokonca dáva pozor, či vás nejaký z prijatých mailov náhodou nesleduje, resp. neobsahuje sledovacie nástroje.

Jettison (4,95€)

Jednoduchá, malá aplikácia, ktorá je vytvorená, aby automaticky vysunul všetky externé disky, kde prejde Mac do režimu spánku. Nie je teda pred uspaní Macu potrebné všetky pripojené externé disky manuálne odpojiť. Po opätovnom zobudení Macu sa jednotky automaticky pripoja späť.

Spotter (zadarmo)

Jedná sa o produktívny nástroj, ktorý umožňuje vyhľadávať a spúšťať akcie aplikácií a aplikácie samotné, čo znamená, že všetko, čo potrebujete urobiť, dokážete s jednou otvorenou aplikáciou. Jedná sa o open source aplikáciu, ktorá podporuje “hotkeys” kombinácie.

Superpowered (10€/mesačne)

Plánovacia aplikácia, ktorá zobrazuje nadchádzajúce udalosti a taktiež umožňuje jedným kliknutím pripojiť sa k Zoom či Google Meet konferenciám. Prídavná funkcia v stavovom riadku dokonca odpočítava čas do najbližšieho stretnutia alebo udalosti a upozorní užívateľa, že je čas pripojiť sa. Aplikácia podporuje aj viacero účtov naraz, takže nie je potrebné používať niekoľko inštancií aplikácie. Superpowered má skúšobnú verziu zdarma, avšak následne stojí 10€/mesačne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.