Apple vypustil Safari Technology Preview 124

Nový STP je vonku, Prináša primárne opravy chýb a vylepšenia výkonu.

Apple pred pár dňami predstavil novú aktualizáciu pre Safari Technology Preview (STP), experimentálny prehliadač predstavil Apple po prvý krát v marci 2016. Apple vytvoril Safari Technology Preview na testovacie účely, kedy neskôr funkcie, ktoré otestuje následne pridá do budúcich verzií Safari pre bežných používateľov.

Safari Technology Preview 124 obsahuje opravy chýb a vylepšenia výkonu pre Web Inspector, CSS, JavaScript, Web API, Rendering, Wheel Events, Web Drvier, WebGL, WebRTC, WebCrypto a Scrolling.

Aktuálna verzia Safari Technology Preview je postavená na základe nového Safari 14, ktorý je súčasťou aktualizácie macOS Big Sur s podporou pre Safari Webové rozšírenia importované z iných prehliadačov, notifikácie o hacknutých heslách, webových autentifikáciách s pomocou Touch ID a mnohé ďalšie.

Nová aktualizácia Safari Technology Preview je dostupná pre macOS Catalinu a macOS Big Sur, dve najnovšie verzie operačných systémov pre Mac.

Najnovšiu verziu Safari Technology Preview je možné stiahnuť pomocou Systémovej aktualizácie v Nastaveniach Macu pre tých, ktorí si stiahli prehliadač.

Safari Technology Preview od Apple je zameraný na zber spätnej väzby od developerov a užívateľov počas vývoja. Safari Technology Preview je možné spúšťať aj v prípade, že je na Macu nainštalovaný aj Safari webový prehliadač. Aj keď je STP určený pre developerov, nie je na jeho stiahnutie a používanie vlastniť developerský účet.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.