Takmer 90% používateľov pravdepodobne nemá aktívne sledovanie v apkách

Nová funkcia App Tracking Transparency, ktorá vám umožňuje rozhodnúť o sledovaní vašej aktivity v aplikáciách, je podľa analytikov z Flurry celkom obľúbená a využívaná.

Vítaná možnosť voľby

Nový prieskum, ktorý spoločnosť realizoval na vzorke 2,5 milióna používateľov v USA, prišiel so záverom, že iba 4% z nich aktívne povolilo prístup k sledovaniu. Pri pohľade na svet ako celok sa podiel zvýšil na 12% zo vzorky 5,3 milióna používateľov.

Nová možnosť, ktorú priniesla aktualizácia na iOS 14.5, vám dáva na výber, či chcete, aby vás vývojári pri používaní ich aplikácií a webov mohli sledovať. S novou App Tracking Transparency (ATT) funkcionalitou si totiž aplikácie musia pýtať váš výslovný súhlas s trackovaním.

V Nastaveniach si môžete ATT nastaviť aj plošne – ak teda nechcete, aby sa vás apky pýtali na prístup k vašej aktivite individuálne, stačí si ponechať prepínač v neaktívnej polohe (po aktualizácii na iOS 14.5 by mal byť neaktívna automaticky).

App Tracking Transparency nájdete v Nastavenia / Súkromie / Sledovanie

Nerozhodný Facebook?

Funkcia sa od svojho ohlásenia v júni 2020 stihla pozbierať nemalú dávku kritiky, okrem iného od Facebooku, ktorý bol pravdepodobne najhlasnejším odporcom. Spoločnosť už stihla niektorým používateľom začať zobrazovať info o nutnosti aktivácie trackovania v iOS 14.5, ak chcú, aby Facebook a Instagram boli naďalej bezplatné. Trochu v kontraste s predchádzajúcimi vyjadreniami sociálnej siete, v ktorých tvrdila, že nová funkcia od Apple bude mať prijateľný dopad a dokonca môže z dlhodobého hľadiska Facebooku pomôcť.

zdroj: Flurry

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.