Apple predstavil aj iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max

Aj vlajkové lode mobilných zariadení Apple majú svojich nástupcov. iPhone 13 Pro a 13 Pro Max. Tie prinášajú skvelý výkon, dlhšiu výdrž batérie, lepšie fotky a rám z nerezovej ocele.

Okrem modelov iPhone 13 a 13 mini nám Apple predstavil aj svoje nové vlajkové lode, iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max. V skratke dostali nové iPhony v rade Pro jasnejší Super Retina XDR displej s ProMotion, vylepšené zadné kamery, silnejšiu variantu A15 Bionic čipu, až 1TB úložného priestoru, novú farbu a mnohé ďalšie.

Čo sa týka veľkosti zariadenia, tá sa nezmenila. iPhone 13 Pro a 13 Pro Max si zachovávajú svoje rozmery 6,1“ a 6,7“ palca. Tak ako pri iPhone 13 a 13 mini sú aj pri Pro verziách zmenšené výrezy v hornej časti obrazovky o 20%. Svetlejší Super Retina XDR displej disponuje ProMotion-om, pre obnovovaciu frekvenciu od 10Hz do 120Hz.

Telo z nerezovej ocele má špeciálnu vrstvu, ktorá zabraňuje poškriabaniu a korózii. Do ponuky farebných prevedení sa pridáva “Sierra Blue” (modré prevedenie).

Obidve zariadenia disponujú A15 Bionic čipom so 6-jadrovým procesorom a 5-jadrovou grafickou kartou, pre čo najlepší výkon. Pre porovnanie, A15 Bionic v iPhone 13 a iPhone 13 mini má o jedno jadro grafickej karty menej.

Vďaka vylepšeniu efektivity A15 čipu a väčšej batérii, vydrží nový iPhone 13 Pro o hodinu a pol dlhšie ako jeho predchodca. iPhone 13 Pro Max túto výdrž oproti 12 Pro Max zvyšuje až o dve a pol hodiny.

Zadná strana zariadenia disponuje novým, 77mm širokouhlým Telefoto objektívom, výkonným stabilizátorom a širšími senzormi. iPhone 13 prináša 6-násobný optický zoom (3x vďaka Telefoto objektívu). Ultraširoká kamera po novom disponuje automatickým zaostrením a ponúka “makrofotografický” mód, ktorý dokáže odfotiť objekt už od 2cm vzdialenosti. “Cinematic mode”, tak ako pri iPhone 13 a 13 mini poslúži na rozostrenie pozadia nahrávaného videa, pričom objekt zaostrenia bude možné v reálnom čase meniť. Nočný režim je od teraz dostupný pre všetky objektívy na zadnej strane zariadenia.

Fotografické štýly teraz prinášajú individuálne úpravy fotiek v reálnom čase. Štýly pracujú naprieč rôznymi scénami a typmi objektov, pričom užívateľ nemusí po každej uzávierke spúšte odznova nastavovať živú úpravu fotiek. iPhone 13 Pro a 13 Pro Max dokážu nahrávať video v ProRes až do 4K pri 30 snímkach za sekundu.

Pro modely iPhonu 13 sa vďaka špeciálnym anténam a rádio komponentom dokážu pripojiť k rôznym 5G sieťam. Zariadenie taktiež ponúka aj najväčší úložný priestor v histórii iPhonov (až 1TB úložného priestoru).

Ceny iPhonu 13 Pro sa začínajú na 999€ a pri 13 Pro Max pri 1099€.

 

zdroj: MacRumors

komentárov
  1. rychla otazka – da sa uz konecne v roku 2021 na iOS pri upravach fotiek skopirovat upravy z jednej fotky a vlozit do druhej, aby clovek uz nemusel otrocky stupidne robit x-krat to iste pri kazdej fotke zo serie? dikyy

    1
    0
      1. To plati iba v pripade ze mas nakalibrovanu obrazovku na laptope alebo desktope. Ja na editaciu pouzivam Lightroom a 9 rokov stary windows laptop. No a po prenose do iphonu musim takmer vzdy este vsetky fotky mierne doladit (vacsinov iba expoziciu a kontrast) takze kopirovanie uprav fotky by sa veru zislo.

        1
        3
      2. spadol niekto asi z oblakov.. to ked chces upravit kontrast, saturaciu ci teplotu na 10 snapshotoch v iphone, tak to posielas na pocitac? sadas k nemu, otvaras fotku, upravujes, ukladas… a potom naspat na iphone? a tento proces povazujes za pohodlny a rychla, jednoducha, lahka, efektivna a kvalitna uprava fotky na iphone sa ti zda byt masochisticka? existuje este nejaka nezmyselnejsia cinnost?

        0
        2
  2. Vsak logicky kto by nemal nakalibrovany monitor v pc? Ved logicky kazdy apple notebook ci ine zariadenie ako monitor, ja pouzivam macbook pro a eizo monitor tak je nakalibrovany..windows zo zasady nepouzivam, je to nutne zlo. To radsej nepouzivat iphone a pouzivat staru nokiu ako prejist na windows pc;)…windows max paralells..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.