Apple aktualizoval iWork aplikácie pre nové OS

Update pre Pages, Numbers a Keynote prichádza s novými funkciami, z ktorých niektoré sú určené výhradne pre iOS 15 či macOS Monterey.

Aktualizácia je dostupná pre iPhone, iPad či Mac. Čo nové prináša?

V Keynote je dostupná možnosť živého náhľadu na prezentujúceho priamo v slidoch. Pages teraz automaticky zobrazuje text a obrázky v jednostĺpcovom rozložení optimalizovanom pre iPhone. Numbers zase prichádza s kontingenčnými tabuľkami pre dátovú analytiku.

iOS 15 priniesol funkciu drag and drop, ktorá funguje medzi aplikáciámi. Súbory, obrázky či text je teraz možné presúvať medzi apkami na iPhone a táto možnosť je plne podporovaná aj v Pages, Numbers a Keynote pre iOS.

Najnovšie verzie apiek iWork pre Mac umožňujú automaticky prekladať vybraný text do jedného z jedenástich jazykov a následne pridať preklad do vášho dokumentu, hárku či prezentácie. Mac musí mať nainštalovaný macOS Monterey. Operačný systém je v súčasnosti v testovacej fáze a má vyjsť neskôr v priebehu roka.

Drobný detail na záver – nové aplikácie zároveň dostali nové ikonky, ktoré mali debut v bete macOS Monterey tento mesiac.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.