iPhone 13 má problémy vo výrobe, noví majitelia si počkajú dlhšie

Novinka tejto jesene podľa nových správ od Nikkei Asia naráža na komplikácie pri výrobe kamerových systémov.

Tie súvisia s obmedzenou výrobnou kapacitou a obáv z novej vlny pandémie. Proces výroby tohtoročnej generácie je v oblasti fotohardvéru náročnejší. Všetky štyri modely iPhonu totiž po novom disponujú senzorom pre optickú stabilizáciu obrazu. Tento komponent bol v minulosti výsadou iba najdrahšieho modelu – iPhonu 12 Pro Max. Výrazne vyšší dopyt po senzoroch tak kladie nároky na výrobu, ktoré sa zatiaľ nedarí plne uspokojiť.

Nový iPhone 13 je podľa prvých odhadov veľmi žiadaný – oproti minuloročnému prichádza s niekoľkými zaujímavými novinkami ako menší výrez displeja, ProMotion displej či prémiovejšie funkcie kamery.

Podľa Nikkei Asia by sa problémy vo výrobe malo podariť vyriešiť niekedy v polovici októbra. Komplikácie však nemusia obísť ani ostatných dodávateľov pre Apple ako Pegatron alebo Foxconn. Niektorí z nich už začali na situáciu reagovať uprednostňovaním Apple pred inými klientmi.

zdroj: Nikkei Asia

cover: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.