WWDC20: Toto je prvý Mac s Apple procesorom

Mac mini
Vyzerá ako Mac mini, ale nie je to Mac mini.

Apple na WWDC20 nielen oznámil prechod Macu z Intel na vlastné procesory, ale zároveň oznámil, že už koncom roka môžeme čakať na trhu prvý počítač takéhoto druhu. Ešte predtým budú ale pre vývojárov k dispozícii devkity a ich špecifikácie sú známe už teraz.

Devkit, ktorý Apple pomenoval Developer Transition Kit, je dostupný pre vývojárov z 31 krajín sveta, medzi ktorými nájdeme Českú republiku, Rakúsko, Poľsko, Maďarsko, len Slovensko nie. Devkit určený výlučne na vývoj softvéru pre Mac s Apple procesorom je dostupný už teraz za cenu 500 dolárov, no kvôli obmedzenému množstvu kusov Apple nemusí vyhovieť každému.

Počítač je dostupný len pre vývojárov, ktorí sa registrujú do Universal App Quick Start Programu na webe spoločnosti Apple. A pokiaľ už ide o samotnú sadu, počítač vychádza z dizajnu Mac mini, v ktorom sa ukrýva procesor Apple A12Z Bionic so 16GB RAM. Počítač ďalej disponuje 512GB SSD úložiskom.

Tým to však nekončí. Apple ďalej ukázal, že počítač obsahuje jeden HDMI 2.0 port a disponuje dvomi USB-C portami s rýchlosťou do 10 Gbps, dvomi USB-A portami s rýchlosťou do 5 Gbps. Znepokojivo vyznie fakt, že prístroj nepodporuje Thunderbolt. To sa ale môže týkať len devkitu, počítače pre spotrebiteľov zrejme Thunderbolt budú podporovať.

Pokiaľ ide o konektivitu s inými zariadeniami, prístroj podporuje 802.11ac WiFi, Bluetooth 5.0 a Gigabit Ethernet.

Mac mini

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.