WWDC20: HomePod dostáva podporu Spotify a ďalších služieb

HomePod dostane jednu z najžiadanejších funkcií.

Apple sa počas WWDC20 prezentácie len letmo venoval HomePodu. Kým jednu funkciu nám podrobne priblížil, o druhej sme sa dozvedeli len vďaka obrázku v prezentácii.

Segment o reproduktore HomePod bol súčasťou väčšieho celku, ktorý sa zameriaval na HomeKit. Tu sa Apple pochválil založením aliancie s Google, Amazonom a výrobcami príslušenstva za účelom vytvorenia ekosystému, v ktorom už nezohráva rolu to, či používate iPhone, Android alebo Alexu.

Poďme sa už ale pozrieť priamo na novinky k HomePodu. Novinkou je prepojenie HomePodu s inteligentnými kamerami. Pri kamere si môžete nastaviť zónu sústredenia, aby vás neupozorňovala vždy, keď niekto prejde po chodníku pred domom. Ak pred dverami stojí niekto, koho tvár máte v iCloud fotogalérii alebo v kontaktoch, HomePod vás upozorní, kto konkrétne stojí pred dverami.

Druhou novinkou, ktorej sa však Apple prakticky vôbec nevenoval, je podpora hudobných služieb tretích strán. Presne tak, HomePod už nie je odkázaný na službu Apple Music, a môže sa stať vašim budúcim obľúbeným reproduktorom aj vtedy, ak ste predplatiteľom Spotify, Amazon Prime alebo YouTube Music.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.