Vyšiel update macOS Catalina – opravuje problém s WiFi a grafikou na 27 ″ iMacu

Aktualizácia s označením 10.15.7 rieši viacero celkom nepríjemných problémov, ktoré trápili viacerých používateľov.

Prvým z nich bolo nefunkčné pripájanie k WiFi, resp. automotické fungovanie tejto funkcie. Update rieši aj bug, ktorý znemožňoval synchronizáciu súborov pomocou iCloud Drive.

A na záver dobrá správa, ktorú sme načrtli už v nadpise – nepríjemný problém s bielymi linkami, ktoré preblikávali na iMacoch s 27 palcovou obrazovkou vybavených kartou Redeon Pro 5700 XT, bol takisto v macOS Catalina 10.15.7 odstránený.

Chyba sa objavila ešte v lete, po predstavení nového modelu Apple desktopu. Glitch trápil paradoxne higher-end konfigurácie so spomínanou grafikou. Mnohí používatelia sa sťažovali na záblesky zvislých čiar, pri ktorých nebolo zrejmé či majú hardvérový alebo softvérový pôvod. Dnešný update však naznačuje, že šlo o chybu softvéru.

zdroj: Apple

komentáre
  1. Mohli by ste doplniť do článku, že update 10.15.7 neodstránil zlé vykreslovanie rohov okien, ktoré sa tiež vyskytuje u grafiky 5700 XT.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.