Staršie iPhony sa cez nový MagSafe nabíjajú výrazne pomalšie

Prvé testy ukazujú, že predchádzajúce generácie pri dopĺňaní batérie pomocou novej nabíjačky výrazne zaostávajú za iPhonom 12.

MagSafe Charger, ktorý Apple uviedol po boku nového iPhonu funguje podobne ako už existujúce nabíjacie podložky, akurát ponúka presné umiestnenie a tým spoľahlivé nabitie vďaka magnetickému povrchu, na ktorý nový iPhone s magnetom v zadnej stene priľne.

Minulý týždeň sme informovali, že pomocou novej nabíjačky bude možné nabíjať aj staršie modely Apple smartfónu, samozrejme bez benefitu magnetického spojenia.

Ďalším aspektom, v ktorom sú však staršie iPhony v nevýhode, je rýchlosť nabitia. Napríklad pri nabíjaní iPhone XS Max sa počas polhodiny v letovom režime nabil smartfón na 13 percent. Pre porovnanie, rovnaký iPhone nabila Belkin nabíjačka s výkonom 7,5W za 30 minút na 26 percent.

Ak ste teda uvažovali, že by ste si k staršiemu iPhonu zaobstarali túto nabíjačku, nie je to úplne ideálny krok. Lepšie vám poslúži štandardná Qi nabíjačka. Samozrejme, iPhone 12 sa cez MagSafe nabije rýchlejšie než cez Qi. Aj keď nie tak rýchlo ako pri použití 20W adaptéru a Lighting do USB-C káblu.

zdroj: MacRumors

komentár
  1. Tato veta je riadny nezmysel, kedze MagSafe funguje rovnako na Qi technologii:
    “Samozrejme, iPhone 12 sa cez MagSafe nabije rýchlejšie než cez Qi.”

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.