Potvrdené: Pomocou MagSafe nabijete aj starší iPhone!

Novinka, ktorú po boku nového iPhonu Apple predstavil, ponúka bezdrôtové a rýchle nabíjanie – ako sa ukázalo, nielen pre najnovšiu generáciu zariadenia.

Magnetická reinkarnácia

K iPhonu sa pripája pomocou magnetov a inšpiruje sa dobre známymi konektorom napájania z MacBooku, ktorý termín MagSafe priniesol v minulosti. Neskôr ho vytlačil USB-C. V prípade najnovšej nabíjačky pre iPhone je síce spôsob napájania diametrálne odlišný od MacBook verzie, princíp magnetizmu však oba komponenty spája.

MagSafe pre iPhone ponúka okrúhly dizajn s protišmykovým povrchom, na ktorú sa magneticky uchytí iPhone 12, ktorého zadná stena ukrýva magnet. Ten je využiteľné aj pre rovnaké pripevnenie slotov na karty, či ďalšieho príslušenstva. Vďaka magnetickému spojeniu je záruka, že iPhone “docvakne” na správne miesto a nemalo by sa teda stať, že po nepresnom položení na nabíjaciu podložku sa k nemu o nejaký čas vrátite a nájdete telefón s 3% batérie.

Nabije aj niekoľkoročné zariadenia, ale…

Novinka ponúka výkon až do 15W. Zaujímavou informáciou, najmä pre majiteľov pedošlých iPhonov, môže byť aj fakt, že MagSafe Charger je kompatibilný aj so staršími modelmi, ktoré disponujú schopnosťou bezdrôtového nabíjania. Konkrétne generácie od iPhone 8.

Dôležitým parametrom pre kvalitu a rýchlosť nabíjania je práve magnetizmus. Ten je kľúčový pre intenzitu spojenia, ktorú môžu znižovať napríklad kryty. Niektorí výrobcovia však už do nových krytov implementujú magnety pre zlepšenie signálu. Takisto aj Apple obaly budú pradepodobne brať do úvahy tento faktor.

V prípade starších iPhonov, ktoré samozrejme nemajú pod zadnou stenou magnet, bude MagSafe fungovať ako klasická Qi podložka pre nabíjanie. Detaily ohľadom rýchlosti nabitia zatiaľ známe nie sú, no dá sa očakávať, že oproti najnovšej generácii budú staršie modely v nevýhode.

Nielen iPhone

MagSafe dokáže nabíjať okrem Apple smartfónu aj Androidy s Qi kompatibilitou, AirPods či Apple Watch.

Nová nabíjačka MagSafe od Apple sa už objavila v ponuke iStores, zatiaľ sa môžete informovať o jej dostupnosti.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.