Nový Word a PowerPoint pre iPad ponúkne podporu viacerých okien

Natívna podpora zobrazovania v dvoch paralelných oknách sa postupne dostáva aj do aplikácií tretích strán. Na nové možnosti reaguje aj Microsoft.

Ten aktuálne testuje verzie svojich apiek, ktoré by mali využívať novú funkcionalitu iPadOS 13. Zobrazovanie dvoch súborov vedľa seba sa hodí napríklad pri porovnávaní rôznych verzií jedného dokumentu alebo prepisovaní textov. Podobne je takáto možnosť užitočná aj v prípade PowerPointu, ktorý umožní krížové referencie z dvoch prezentácií na jednej obrazovke.

Microsoft sa na svojom blogu podelil aj o ďalšie možnosti ako využívať podporu viacerých okien na iPade:

  • Dotykom, podržaním a ťahaním súboru zo zoznamov Recent, SharedOpen môžete príslušný dokument potiahnuť na okraj vášho displeja, kde sa zobrazí v paralelnom náhľade.
  • Alternatívnou možnosťou je vo Worde či PowerPointe swipom zospodu obrazovky vyvolať dock, kde môžete dotykom a podržaním ikonky a jej presunom z docku na ľavý či pravý okraj obrazovky aktivovať zobrazenie dvoch súborov vedľa seba.

Microsoft zatiaľ neupresnil, kedy má byť nová funkcionalita dostupná. Nemalo by to však už trvať dlho, keďže prvýkrát túto možnosť predviedol ako demo na minuloročnej WWDC. Vyskúšať nové funkcie je možné cez oficiálny Office Insider program.

zdroj: Microsoft

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.