Názor: Benchmark o ničom

Apple Silicon
Alebo ako hodnotiť ázijskú kuchyňu na základe instantnej polievky.

Človeku sa ani nechce veriť, že Apple už dnes poslal vývojárom prvé kusy Macu s vlastným procesorom. Oprávnene môžeme hovoriť, že ide o prototyp, pretože také podmienky, aké si Apple kladie pri tomto zariadení, označovanom ako Developer Transition Kit, sú nevídané.

Vývojári si totiž za 500 dolárov môžu počítač od Applu jedine požičať s tým, že ho musia po určitom čase vrátiť. A k tomu musia po celý čas striktne dodržovať podmienky, ktoré Apple stanovil. Napríklad, vývojári majú zákaz rozoberať zariadenie alebo na ňom robiť benchmarky. A predsa sa už dnes, napriek výslovnému zákazu, na internete objavili prvé benchmarky. Z nich vyplýva, že A12Z Bionic na Macu je o polovicu slabší ako ten, ktorý nájdeme v iPade Pro. Ale tento benchmark je vlastne úplne irelevantný.

Benchmark totiž nebežal na Macu natívne, ale cez emulátor Rosetta, ktorý ešte nie je celkom vyladený, na systéme, ktorý nie je už vôbec vyladený a na provizórnom zariadení, ktoré ani nie je určené na predaj. Na zariadení, ktoré vzniklo len preto, lebo muselo. Vlastne je to asi tak relevantné ako hodnotiť ázijskú kuchyňu na základe 40-centovej instantnej polievky zo samoobsluhy. Presne tak: je to nezmysel.

komentáre
  1. podla toho benchmarku, cpu 2r stare, podtaktovane, ide len na polovicu jadier a cez emulaciu ma vykon ako i5 macbook pro, takze si myslim na to, co je to za stroj, ze dobre vysledky to dalo :-D

    0
    0
    1. áno a Surface Pro X od MS tiež to predbehlo vo výkone a navyše cez emuláciu, ale reálne produkty budú úplne niekde inde ako tento developer kit

      0
      0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.