MSI predbehlo tohtoročný MacBook Pro v niekoľkých ohľadoch

MSI Creator 17

Len krátko po tom, čo Intel oznámil sériu high-endových procesorov Comet Lake H, MSI predstavilo nový notebook s vecami, ktoré sa očakávali od budúceho 16″ MacBooku Pro.

Novinka s názvom MSI Creator 17 ponúka 17-palcový mini-LED displej so 4K rozlíšením a jasom nad 1 000 nitov, vďaka čomu je plne pripravený pre podporu 10-bitového HDR. Okrem neho však MSI sľubuje podporu farebného spektra DCI-P3, ktoré už nejaký ten piatok ponúka iMac aj MacBook Pro. Asi nebude prekvapením, že prístroj ponúka procesor z rodiny Comet Lake H.

V čom sa však MSI Creator 17 v mnohých ohľadoch odlišuje od MacBooku, je diverzita portov, ktoré už Apple nepodporuje. Okrem USB-C tak an počítači nájdeme Ethernet port, HDMI, čítačku SD kariet a “tradičné” USB-A porty. Na rozdiel od MacBooku je však tučnejší a ťažší. Váži 2,5kg a má hrúbku 2cm. Jeho cena začína na 1 800 dolároch.

Počítač tak minimálne v dvoch prípadoch ukázal, čo by mohol ponúknuť budúci MacBook Pro. Procesor je tak nejak samozrejmosťou, ale lákadlom by mal byť mini-LED displej. Ten ponúka kvality OLED displeja, no na rozdiel od neho sa doň nevypaľuje statický obraz, čo je problém pozorovateľný aj na iPhonoch. Tie by mali tiež neskôr prejsť na mini-LED technológiu. Ešte predtým by ale podľa analytika Ming-Chi Kua mali vyjsť na trh nový 14.1″ MacBook Pro, 12.9″ iPad Pro, 27″ iMac Pro, 10.2″ iPad, 7.9″ iPad mini16″ MacBook Pro.

MSI Creator 17

Zdroj: 9to5toys

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.