MacBooky s Apple Silicon procesormi sa blížia

Ešte tento rok by sme sa mali dočkať hneď dvoch modelov.

Pro aj Air

Nedávno konkretizované plány Apple ohľadom vlastných čipov s ARM architektúrou dostávajú čoraz ostrejšie kontúry.

Najnovší report renomovaného analytika Ming-Chi Kua hovorí o 13 palcovom MacBooku Pro, ktorý by sa podľa neho mohol stať vôbec prvým Mac počítačom s novou generáciou procesorov. Do výroby by mal smerovať v záverečnom štvrťroku 2020 a spolu s ním by sa podľa Kua rozbehne aj produkcia ARM MacBooku Air.

A čo rok 2021?

Na stole ostáva aj otázka mini-LED MacBookov. V ich prípade Kuo predpovedá odhalenie v budúcom roku. Má ísť o 16 palcový MacBook Pro a takisto celkom nový 14,1 palcový model tohto zariadenia. V správe analytika sa hovorí aj o celkom novom dizajne.

Paradoxne, doteraz spomínaný iMac, ktorý takisto ašpiroval na titul prvý ARM Mac, sa v reporte nespomína. Apple pravdepodobne ešte do konca roku prinesie dizajnový update tohto zariadenia, no pravdepodobne nebude vybavené Silicon čipom.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.