Apple sprístupnil Metal pre Windows

Vyvíjať hry na Mac je opäť o niečo lacnejšie a jednoduchšie.

Grafické rozhranie Metal, ktoré je už niekoľko rokov štandardnou súčasťou systémov od Applu, po novom podporuje Windows.

Spoločnosť Apple potichu uvoľnila sadu nástrojov Metal Developer Tools pre Windows 10, ktorá umožňuje vývojárom pracovať s grafickým API aj na operačnom systéme od Microsoftu. Ako ste už ale mohli tušiť, má to aj svoje obmedzenia: Metal môžu vývojári použiť len v prípade, že na PC s Windows vyvíjajú hry pre zariadenia od Applu.

V konečnom dôsledku to však pomáha herným štúdiá šetriť čas a peniaze, keďže na vývoj už nemusia používať Mac. Navyše je to ďalší krok v ústrety vývojárom, keďže väčšina herných štúdií vyvíja hry na počítačoch s Windows a aj väčšina vývojárskeho softvéru je dostupná len pre túto platformu. Je to tiež dôležitý krok v čase práve prebiehajúceho prechodu Macu na vlastné procesory; tieto zariadenia totiž nebudú podporovať Windows ani cez Boot Camp ani cez emulačný softvér.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.