Google testuje tmavý režim svojho prehliadača

Spoločnosť pokračuje v nastoľovaní trendu, ktorý priniesla do svojich aplikácií pre mobilné zariadenia.

Pamätáte? Dark Mode sa objavil už v macOS Mojave a iOS 13. Funkcia umožňuje nastaviť si systémový vzhľad v tmavom prevedení. Túto možnosť začali postupne ponúkať aj aplikácie od vývojárov mimo Apple.

Podľa informácií z 9to5Google aktuálne uskutočňuje spoločnosť Google A/B testing tmavého rozhrania pre svoj desktop prehliadač a výber testerov z radov používateľov je náhodný.

Tmavý variant vymieňa tradičnú bielu za tmavosivú a prináša svetlý text, s prispôsobenou modrou pre odkazy.

V minulosti sme sa dočkali podobne prepracovaného UI v Gmail apke, i keď slovo dočkali možno nie je najvýstižnejšie. Google si dal celkom načas.Je teda možné, že aj desktop vyhľadávač pôjde podobne zdĺhavou cestou, kým sa finálny update dostane k používateľom.

Tip na záver – ak chcete už teraz prezerať web v tmavom režime, skúste plugin Dark Reader, ktorý je dostupný okrem Chrome aj pre Safari, Firefox a nuž, aj pre Microsoft Edge.

zdroj: 9to5Google

komentár
  1. V chrome sa to da nastavit experimentalne aj pre vsetky stranky. Otvorte tab a napiste about:flags a tam vramci filtrovania je aj dark mode (rozne rezimy). Potom po restartovani browsera je takmer kazda stranka tmava.

    1
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.