Qualcomm považuje produkciu 5G iPhonu za prioritu

Spolupráca spoločnosti a Apple má nový smartfón priniesť na jeseň budúceho roku.

5G iPhone má byť vybavený Qualcomm modemom, je však dosť možné, že nebude obsahovať kompletný RF front end od spoločnosti. Tak ako aj v minulosti, Apple pravdepodobne skombinuje vlastnú technológiu s modemami od Qualcommu. Určite však bude potrebovať jeho mmWave anténu, ktorá ako jediná komunikuje s 5G sieťami od AT&T či Verizonu.

Aktuálne info hovorí, že pokiaľ ide o implementovanie 5G do nových Apple smartfónov, majú ním disponovať všetky iPhony, ktoré uvidíme v roku 2020. Avšak kým niektoré z vyššej triedy asi budú mať sub–6GHz aj mmWave, tie cenovo dostupnejšie budú  pravdepodobne vybavené iba technológiou pre sub–6GHz siete.

mmWave je aktuálne najrýchlejšou technológiou 5G. Má však nevýhodu v podobe obmedzeného dosahu – preto je limitovaná na mestské oblasti. Pomalšia sub–6GHz naopak ponúka pokrytie aj v prímestkých či vidieckych oblastiach. A stále bude rýchlejšie ako 4G LTE.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.