Nové iPhony by mohli mať skener odtlačku prstov pod displejom

Podľa Economic Daily News sa Apple budúci týždeň stretne s výrobcom dotykových technológii GIS z Taiwanu. Cieľom stretnutia má byť práve diskusia o produkcii nového smartfónu s čítačkou odtlačku pre rok 2020.

Informácie naznačujú, že v novom iPhone bude s najväčšou pravdepodobnosťou využívaná technológia od Qualcommu. GIS tak bude s touto spoločnosťou na riešení spolupracovať. Či sa skener objaví v celom lineupe telefónov pre nadchádzajúci rok alebo iba v jednom z nich, to je zatiaľ otázkou.

Relevantnosť týchto správ podporuje aj fakt, že už v minulosti sa objavili odhady, ktoré hovorili o iPhonoch pre rok 2020 alebo 2021 s detekovaním tváre aj odtlačkov. Akuálne existujú dva druhy senzorov pre snímanie odtlačkov – optické a ultrazvukové.

Prvé spomínané využívajú svetelný zdroj displeja, pomocou ktorého vytvoria 2D sken odtlačku. Ultrazvuk pracujú na báze vysokofrekvenčného zvuku, ktorý sníma 3D obraz prsta.

Práve Qualcomm už v súčasnosti dodáva ultrazvukové riešenia pre Galaxy S10 a Note10 od Samsungu. Je však pravdepodobné, že technológia sa bude ďalej vyvíjať a v nových iPhonoch tak asi uvidíme jej pokročilú verziu.

V súvislosti s tým sa hovorí o celoobrazovkovom skeneri pre iPhone. Túto hypotézu podporuje aj vyjadrenie šéfa Qualcommu Gordona Thomasa, ktorý na tohtoročnej konferencii Mobile World Congress hovoril o plánoch na produkciu väčších senzorov pre snímanie odtlačkov.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.