Apple Pay bolo dnes spustené v Rakúsku

Potvrdené užívateľmi ale aj zahraničnými zdrojmi (iphonehacks.com). Apple dnes ráno spustil podporu Apple Pay v Rakúsku. Tamojší užívatelia sa tak môžu tešiť na platby pomocou iPhonu, Apple Watch a Macu. 

Prvotná informácia o spustení tejto služby sa objavila na stránkach tamojšieho portálu The Standard. Žiadny zdroj zatiaľ nedisponuje informáciami alebo úplným zoznamom, ktoré banky v Rakúsku prinesú Apple Pay ako prvé, prípadne podporu tejto služby v dohľadnej dobe plánujú.

Na rakúskych stránkach Apple si ale môžeme všimnúť zoznam prvotných podporovaných bánk, kam sa zaraďujú: Erste Bank Sparkasse, N26 a Bank Austria. Do zoznamu sa ďalej zaraďujú aj služby ako Boon., Edenred, Revolut a VIMO PAY. Erste Bank Sparkasse a N26 už dávnejšie uviedli, že majú o službu záujem a budú sa snažiť priniesť Apple Pay svojim zákazníkom ako prví.

Na Slovensko mieri Apple Pay tiež. Nakoľko sme jedna z posledných krajín v Európe, ktorá zatiaľ službu nepodporuje, je už len otázkou času, kedy Apple Pay zavíta aj k nám. Bohužiaľ, presný dátum spustenia služby “v našich končinách” nie je známy, nakoľko sú slovenské banky viazané mlčanlivosťou.

Slovenská sporiteľňa pred nedávnom na svojej Facebookovej stránke potvrdila príchod Apple Pay na Slovensko, no ako termín príchodu uviedla “neskoršie v tomto roku”. mBank svoju participáciu tiež potvrdila a na svojej hlavnej stránke propaguje spustenie Apple Pay bannerom. Nakoľko ale banky už verejne publikujú príchod Apple Pay, môžeme tvrdiť, že táto, tak očakávaná služba na Slovensku je už ozaj za rohom.

UPDATE: Blížiaci sa príchod Apple Pay oznámila na svojom Facebooku aj Tatra Banka. Ostáva už maximálne par dní alebo týždňov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.