App Store medzi sviatkami trhal rekordy, ľudia minuli vyše 1,22 miliardy dolárov

Aj keď predaje hardvéru nejdú podľa predstáv a Apple zaznamenal prvý výrazný prepad ziskov za niekoľko rokov, služby sú aj naďalej veľmi výnosné.

Konkrétne App Store počas sviatkov dosiahol nových výšin. Za týždeň medzi Vianocami a Novým rokom používatelia na aplikácie a hry utratili rekordných 1,22 miliardy amerických dolárov. Len na Nový rok pritom minuli 322 miliónov dolárov, čo je v histórii App Storu novým jednodňovým rekordom.

Neprekvapí, že hry boli najvýnosnejšou kategóriou obdobia. Na vrchole rebríčkov sa držali populárne tituly ako Fortnite a PUBG, spolu s Brawl Stars, Asphalt 9 a Monster Strike. Začiatkom roka zákazníkov zas zaujali predovšetkým produktívne a fitness aplikácie, vrátane 1Password, Sweat či Lumosity. 

Aj keď presné čísla zatiaľ nevieme, aj ostatné služby spoločnosti boli na vzostupe. Tim Cook to naznačil v stredajšej správe investorom, v ktorej vysvetľoval neuspokojivé zisky za uplynulý štvrťrok. Konkrétne detaily sa dozvieme na oficiálnom zasadaní investorov koncom januára.

Prečítajte si tiež:

Službám Applu sa darí, najbližších päť rokov budú hlavným motorom príjmov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.