Analytik očakáva, že budúci iPhone ponúkne USB-C, Touch ID a menší výrez

Rok 2019 je tu a pomaly začíname počúvať prvé špekulácie o tohtoročnom iPhone. Najnovšie sa k nemu vyjadril viceprezident a vrchný analytik spoločnosti Atherton Research, Jean Baptiste Su.

Tohtoročný iPhone by podľa neho mal niesť podobnosti so súčasnou generáciou, dočká sa ale menších úprav. Medzi nimi by sme mali nájsť aj menší výrezTouch ID pod displejomUSB-C.

Prechod na USB-C konektor sa nezdá až tak nepravdepodobný. Potenciál konektoru je aj vďaka vychytávkam ako Thunderbolt 3 ďaleko väčší oproti terajším konektorom a iPhone vďaka nemu bude kompatibilný so širšou ponukou príslušenstva. Dnes sa už jedná navyše o jediný konektor, ktorý nájdeme na všetkých troch MacBookoch a na iPade Pro. Kým pred rokmi sa zdal prechod na USB-C pri iOS zariadeniach nepravdepodobný, už tomu tak nie je.

Otázne sú ale ostatné dve špekulácie. Hoci môžeme čakať, že Apple eventuálne vyradí výrez a prinesie jeden veľký displej, za posledné dva roky nedošlo k tak výraznému posunu, aby sa Apple zbavil výrezu. A hoci osobne nepatrím k fanúšikom tohto dizajnového rozhodnutia, oproti posledným riešeniam od konkurencie vyzerá ako-tak na úrovni. Taktiež môžeme spochybniť návrat k Touch ID. O ultrazvukových snímačoch odtlačkov sme toho počuli veľa, zatiaľ sme ich ale naživo nevideli – a najmä tu máme Face ID, ktoré je omnoho praktickejšie a bezpečnejšie.

Analytik ešte dodáva, že ani nový iPhone nebude podporovať pamäťové karty a oproti konkurencii si zachová slabšiu výdrž batérie a nižšiu kvalitu fotoaparátu.

Kým na iPhone je Touch ID minulosťou, na MacBooku má naďalej praktické využitie.
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.