W3C dáva červenú heslám, na webové stránky sa budeme prihlasovať s Touch ID a Face ID

Webové konzorcium W3C oznámilo príchod nového rozhrania WebAuthn, ktoré dodá technológii Touch ID novú funkcionalitu.

Nové rozhranie WebAuthn umožňuje používať bezpečnostný hardvér a doplnky na autentifikáciu pri prihlasovaní sa na webové stránky. Podporuje pritom širokú škálu zariadení, ako sú napríklad skenery tvárí, bezpečnostné USB kľúče alebo snímače odtlačkov prstov vrátane Touch ID. Podľa konzorcia W3C ide o odporúčaný štandard zajtrajška a už teraz ho podporuje Firefox.

V nasledujúcich mesiacoch by ho mali začať podporovať aj prehliadače Google Chrome a Microsoft Edge. Otázna je podpora zo strany Applu. Ten má totiž k dispozícii špičkové bezpečnostné prvky, ako sú Touch ID alebo Face ID. Na druhú stranu, Applu ide o súkromie a štandard WebAuthn nahrádza tradičné písané heslá. Znamená to teda, že vašim heslom na Facebooku by sa mohla stať vaša tvár alebo by ste sa do Internet Bankingu prihlásili len s pomocou odtlačku prstu alebo skenu tváre.

UložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.