Vektorový ilustrátor Affinity Designer vyšiel vo verzii pre iPad

Po minuloročnom úspechu aplikácie Affinity Photo prichádza na iPad ďalší z rady profesionálnych grafických nástrojov.

Affinity Designer od spoločnosti Serif je ekvivalentom rovnomennej desktopovej aplikácie pre Mac a zároveň obľúbená náhrada za Adobe Illustrator.

Designer pre iPad je samostatnou aplikáciou, ktorá ponúka všetky možnosti svojho väčšieho brata, no zároveň s rozhraním optimalizovaným pre dotykový displej. Okrem ovládania pomocou multi-touch gest je samozrejmosťou aj podpora pre Apple Pencil, prácu s vektormi aj rastrovou grafikou, vrstvami, pokročilé možnosti exportu či spolupráca s verziou pre Mac. Prítomné sú aj funkcie špecifické pre iOS, ako grafické rozhranie Metal alebo Drag & Drop.

Narozdiel od produktov Adobe aplikácie Affinity navyše nevyžadujú mesačné predplatné a sú k dispozícii za veľmi dostupnú cenu. A aspoň na iPade momentálne nemajú žiadnu konkurenciu, teda až do príchodu plnohodnotného Photoshopu, ktorý by sa mal objaviť v roku 2019.

Affinity Designer pre iPad je momentálne dostupný na App Store za akciovú cenu 14,99 eur. Na jeho spustenie budete potrebovať minimálne iPad Air 2, iPad Pro, iPad (2017 a 2018) alebo novší.

[appbox appstore id1274090551?mt=8&ign-mpt=uo%3D4]
komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.