Rozšírenie Rise and Fall pre Civilization 6 je dostupné pre Mac

Rise and Fall, najnovšie rozšírenie pre Civilization 6 je konečne dostupné aj pre Mac. Samotná hra je už dlhšie. Túto správu potvrdil stránke MacGamerHQ samotný Aspyr, štúdio stojace za macOS a Linux verziou Civilization 6 a Rise and Fall rozšírením. Hru si môžete zakúpiť na Steame alebo priamo v Mac App Store za 32,99€. 

[appbox 1123795278?mt=12&ign-itsct=1123795278-1123795278&ign-itscg=0176&ign-mpt=uo%3D4 appstore ]

Vydaný pre Windows 2. februára 2018, Rise and Fall nie je nejakým obyčajným rozšírením, ktorý pridá iba niekoľko nových vojenských jednotiek a máp. Toto rozšírenie sa zameriava na veľké vylepšenia v hre a to už aj v samotných základoch hry, ktoré si všimne každý hráč. Samozrejme, rozšírenie obsahuje aj očakávané nové vojenské jednotky, vodcov, budovy a divy sveta. No okrem toho prináša rozšírenie Rise and Fall nové herné funkcie ako je nový systém lojality, zlaté a temné časy, vylepšenia pre aliancie a mnoho ďalšieho. Vedúci dizajnu Anton Strenger odviedol poriadny kus práce, ktorú následne bližšie rozoberá a vysvetľuje tu.

Čo je ale podstatné, je fakt, že táto nová aktualizácia si veľmi rýchlo získala obľubu medzi hráčmi, získala veľmi vysoké hodnotenia nakoľko extrémnym spôsobom vylepšuje pôvodný Civilization 6 a dokonca sa toto rozšírenie aj s hrou umiestnilo medzi TOP stratégie, ktoré sú aktuálne dostupné. Nižšie vám prinášame aj video, kde je “v skratke” vysvetlené, čo nám prinesie Rise and Fall.

Nakoľko je samotný Civilization 6 náročný na operačný systém a jeho hardvér, musíme vás sklamať, pretože s rozšírením Rise and Fall to nebude iné. Ak si nie ste istý, či bude vaše zariadenie schopné túto hru spustiť, môžete si nižšie prezrieť minimálne hardvérové nároky. Aby aj videli hrateľnosť hry, MacGamerHQ túto hru otestoval na niekoľkých modeloch Mac počítačov aby zistil, ako dobre pôjde Civilization 6 Rise and Fall napríklad na iMacu, MacBooku Pro či Macu Mini. Recenziu nájdete pod týmto odkazom.

Oficiálne minimálne systémové požiadavky:

  • Operačný systém: OSX 10.11, 10.12, 10.13
  • CPU (Procesor): Intel Core i5, 2.7 GHz a vyšší
  • RAM (Operačný pamäť): 6 GB
  • (Voľný úložný priestor): 15 GB
  • Grafická karta: ATI Radeon HD 6970, NVIDIA GeForce 775M alebo Intel Iris Pro
  • Pamäť grafickej karty (VRam): 1 GB

Musíme upozorniť, že Rise and Fall rozšírenie pre Mac neobsahuje najnovší Windows patch (vydaný 8. marca 2017). Pre hráčov to znamená, že cross-platform multiplayer (medzi Windows, Mac a konzolami) zatiaľ nie je dostupný. Uvidíme, či si časom zahráme s priateľmi na odlišných platformách. Rozšírenie Rise and Fall dokonca nebude ani súčasťou Digital Deluxe balíku (prémiovej verzie hry, ktorá zväčša obsahuje aj všetky rozšírenia), takže sa rozšírenie musí dokúpiť samostatne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.