Siri dokáže čítať obsah notifikácií na zamknutom iPhone, Apple chystá opravu

V priebehu týždňa viaceré weby upozornili na nepríjemný bug so schovanými notifikáciami na zamknutej obrazovke. Siri ich dokáže prečítať aj bez hesla.

iOS ponúka možnosť schovať náhľady na obsah vašich notifikácií, pokiaľ je telefón v zamknutom stave. Na iPhone X je dokonca toto nastavenie aktivované defaultne.

siri notifikácie iphone x
Zdroj: MacRumors

Brazílsky MacMagazine v utorok upozornil na exploit, ktorý vám obsah takýchto notifikácií prečíta nahlas, aj bez autorizácie cez Face/Touch ID. Stačí o to požiadať našu obľúbenú Siri. Bug sa vzťahuje na množstvo vstavaných a 3rd party aplikácií, vrátane Apple Mailu, Gmailu, Facebook Messengeru a WhatsApp. Podľa serveru MacRumors sa ale netýka iMessage.

Apple sa pre web vyjadril, že o chybe vie a plánuje ju opraviť v nadchádzajúcom update. S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o iOS 11.3.

Ako môžete tejto chybe medzitým predísť? Máte iba dve možnosti. Deaktivovať notifikácie pre všetky senzitívne aplikácie, alebo vypnúť dostupnosť Siri zo zamknutej obrazovky.

UložiťUložiťUložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.