Pokémon GO konečne dostáva Trading a ďalšie sociálne funkcie

Takmer dva roky po predstavení dostane Pokémon GO dlho očakávanú funkcionalitu – podporu pre vymieňanie Pokémonov medzi trénermi.

Stále populárny mobilný spin-off série okrem jednej z kľúčových vlastností Pokémon hier pridáva aj podporu pre ďalší sociálny obsah ako napríklad priateľstvá medzi hráčmi. Prekvapivý update dorazí ešte tento týždeň pre všetky platformy.

Pri vydaní a prvotnom ošiali v lete 2016 toho v Pokémon GO veľa chýbalo – nemali sme trading, PvP, ani ostatné očakávané funkcie. Od jej vydania sa toho však veľa zmenilo a Niantic okrem iného prekopal systém gymov, pridal Raid bossov, dve ďalšie generácie Pokémonov, dynamické počasie, questy a ďalšie novinky ako podporu pre ARKit. Konkrétne ohľadom tradingu ale panovala pomerne negatívna atmosféra a veľa hráčov sa právom obávalo, že by táto funkcionalita mohla zničiť hru.

pokémon go trading
Do profilu pribudne sekcia s priateľmi.

Čierny trh s hráčskymi kontami totiž prekypuje, takisto tu bol ešte donedávna problém s botmi a inými podvodnými účtami. Niantic si je toho vedomý a aj to bol zrejme jeden z dôvodov, prečo funkcia v hre tak dlho chýbala. Mnohí ju neočakávali vôbec. Ako teda budú výmeny ošetrené pred zneužívaním zo strany hráčov?

V prvom rade ich bude možné uskutočňovať len osobne medzi priateľmi, ktorých si musíte pridať do zoznamu pomocou špeciálneho kódu. Ďalej budú na oboch stranách spoplatňované Stardustom, jednou z najhodnotnejších herných surovín, ktorá sa doteraz používala len na levelovanie Pokémonov a taktiež sa nedá priamo kúpiť v in-game obchode. A nebude to pritom vôbec lacné – prvé screenshoty ukazujú sumy až do jedného milióna.

pokémon go trading sstardust
Proces výmeny bude mať viacero obmedzení.

Presné množstvo však bude závisieť od herného vzťahu medzi vami a vašim kamarátom. Spoločnými aktivitami, ako aj odovzdávaním darčekov (s peknou pohľadnicou) sa bude vaša vzájomná úroveň zvyšovať, čo sa postupom času prejaví na cene Tradingu, ako aj ďalších bonusoch. V neposlednom rade sa pri výmene náhodne zmenia aj atribúty jednotlivých Pokémonov. To do akej miery, však bude opäť závisieť na tom, ako dlho ste medzi sebou budovali kamarátsvo.

V prípade špeciálnych legendárnych a shiny Pokémonov bude zas platiť pravidlo jeden za deň. Aký teda bude mať Trading vlastne zmysel? Za výmenu Pokémonov dostanete ich cukríky potrebné na ďalší rozvoj, ako aj šancu zaplniť si Pokédex, napríklad niektorým z regionálne zamknutých kúskov. Bonusom taktiež bude, ak si s niekým vymeníte Pokémona chyteného čo najďalej od miesta výmeny.

pokémon go trading gifts
Z pokéstopov teraz vytočíte aj darčekové koše. Poslať ich spolu s pohľadnicou miesta môžete kamarátom.

Podľa marketingového manažéra Kento Suga má Niantic za cieľ spraviť z GO „najsociálnejšiu hru na svete“. Taktiež naznačil na množstvo ďalších sociálnych funkcií, ktoré prídu v priebehu roka, napríklad integrácia s Facebookom.

Viac detailov o novom update môžete nájsť na oficiálnom blogu hry.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.