Pokémon GO dostáva pokročilý AR+ mód, exkluzívne pre iOS

Hit minulého roka, Pokémon GO, dostal len nedávno veľký update, ktorý priniesol do hry počasie a nových Pokémonov. Dnes prináša ďalšiu novú funkciu, dostupná bude len na iOS 11.

Niantic dnes predstavil nový AR+ mód, ktorý značným spôsobom vylepšuje rozšírenú realitu v Pokémon GO. Využíva pritom technológiu ARKit, ktorú Apple odhalil v lete na WWDC. Nový AR mód stavia na tom pôvodnom, no pomerne primitívny kamerový overlay nahrádza omnoho realistickejším zobrazením objektov v priestore.

To znamená, že Pokémoni teraz už nebudú bezpredmetne lietať v priestore, ale “ukotvia” sa na zemi a vy s nimi budete môcť interagovať zo všetkých uhlov. Ak ste skúšali niektoré z nových AR aplikácií na iOS 11, presne viete, o čo ide. Telefón lepšie narába s priestorom, dokáže určovať vzdialenosť a Pokémonov si môžete obhliadnúť z viacerých strán.

Funkcia však nie je len vizuálnym zlepšením, AR+ mód so sebou prináša aj nový gameplay. Pokémoni sa po novom ukrývajú v kríkoch, na ktoré musíte kliknúť, aby ste ich odhalili. Následne sa ich môžete pokúsiť uloviť, alebo sa prikradnúť bližšie a získať tak navyše bonus v podobe stardustu a XP. Treba však dávať pozor na to, aby sa Pokémon nevyľakal a neušiel pred vami. Samozrejme, funkcia je aj naďalej voliteľná a v nastaveniach si ju môžete kedykoľvek deaktivovať.

AR+ je dostupný exkluzívne pre hráčov na iOS, predovšetkým kvôli dostupnosti ARKitu, ktorý Apple agresívne pretláča. Androidový ekvivalent s názvom ARCore, predstavený taktiež toto leto, je zatiaľ len v beta verzii a dostupný len na Googlovských Pixel smartfónoch. Kedy sa teda funkcia dostane aj k hráčom na iných platformách, je otázne. Niantic však zdá sa už pokukuje po budúcnosti – CEO John Hanke v rozhovore pre The Verge naznačuje, že ide len o prvý krok. Tým ďalším budú skutočné AR okuliare, pri ktorých sa hovorí aj v súvislosti so samotným Applom.

pokémon go ar+

AR+ mód je s posledným updatom už v hre a vyskúšať si ho môžete aj na vlastnej koži. Potrebovať však budete okrem iOS 11 aj zariadenie s čipom A9, A10, alebo A11 (iPhone 6s a novší).

Spolu s novinkou Pokémon GO od dneška spúšťa aj vianočný event s limitovanou edíciou Pikachua, zľavnenými balíčkami v in-game obchode a taktiež hŕstkou nových vodných a ľadových Pokémonov z tretej generácie handheldových hier.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.