Podľa analytikov je skladací iPhone bližšie než čakáme, možno už v roku 2020

Flexibilný iPhone, ktorý by sa dal ohnúť ako noviny, je možno doslova na dosah. Podľa predpovedí by sme ho mohli vidieť už za dva roky.

Analytik Wamsi Mohan z Bank of America strávil týždeň v ázijskom výrobnom reťazci Applu. Podľa správy uverejnenej na CNBC by Apple mohol už v roku 2020 predstaviť iPhone, ktorý by sa dal skladať a využiť aj ako tablet.

Aj keď znie táto technológia ako hudba budúcnosti, už dnes existujú prototypy takýchto zariadení. LG napríklad experimentuje s masovou výrobou skladacích displejov pre smartfóny, minulý rok údajne dokonca podpísal zmluvu o dodávke takýchto displejov Applu.

Skutočným orieškom bude pretaviť tieto koncepty do masového produktu, akým je napríklad iPhone. Predstaviť takúto radikálnu zmenu len tri roky po najväčšom redizajne iPhonu mi osobne príde priskoro, no mobilné technológie majú tendenciu napredovať veľmi rýchlo.

iphone x oled
iPhone X disponuje zloženým OLED panelom v jeho spodnej časti. Zdroj: Apple

V každom prípade má Apple na ohybné telefóny dobrý základ. Už OLED panel v súčasnom iPhone X je sám o sebe flexibilný, a dokonca je na spodnej strane smartfónu zahnutý. To umožňuje umiestnenie ovládacieho čipu, vďaka čomu nie je potrebná “brada” pod displejom. Reálnou prekážkou však bude v budúcnosti implementácia ohybných čipov a batérií.

Kalifornský gigant si technológiu ohybných displejov patentoval už pred vyše dvoma rokmi. Či sa nám takýto koncept reálne objaví v najbližších rokoch aj vo vreckách nohavíc, je však neisté.

UložiťUložiťUložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.